Vašek (36): Proč mám takovou smůlu na ženy? Raději jsem si pořídil psa, ten mi rozumí nejlépe

Vašek (36): Proč mám takovou smůlu na ženy? Raději jsem si pořídil psa, ten mi rozumí nejlépe
Zdroj: Freepik

Vašek zažil několik zklamání v lásce. Třikrát se spálil. A teď se bojí, že už žádnou ženu nenajde. Samotu zahání cvičením a pořídil si psa. Pořád to ale není ono. Je plný lásky, kterou nemá komu dát. Bojí se, zda to není jeho osud.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 06. 08. 2022 13:00

Ve svém věku bych měl vedle sebe mít ženu a kopu dětí. Místo toho mi společnost dělá pes. Nemohu totiž pořád potkat tu pravou. Skoro si začínám myslet, jestli mi není předurčeno, abych byl sám.

Ženy mě jen využívají

Jako patnáctiletý kluk jsem neměl problém navázat s holkami kontakt. Ještě na střední škole mi polovina spolužaček ležela u nohou. O panictví jsem přišel v sedmnácti letech. Zrzavá Sára byla mou první. Po ní jsem měl ještě několik románků. Šlo většinou jen o flirt, který končil sexem. Pak jsem od toho dával ruce pryč.

A to bude možná ten důvod, proč jsem skoro ve čtyřiceti sám. Mým životem sice proplulo několik žen, ale žádná se mnou nezůstala. První větší vztah trval tři roky. Kamila byla o dost mladší než já. Nenapadlo mě, že je nevybouřená a že bude i během vztahu hledat povyražení jinde. To jsem zjistil, až když jsem ji požádal o ruku.

Odmítla mě se slovy, že mě celou dobu podvádí a usadit se nechce. Byla to rána přímo do srdce. Rok a půl jsem byl sám a dával se dohromady. Poté se v mém životě objevila starší Lenka. Věkový rozdíl deset let jsem bral jako benefit. Myslel jsem si, že je vybouřená a nebude si chtít nic dokazovat. Ta mě prosím pěkně měla jen jako zajíčka na to jedno...

Třetí zklamání v lásce bylo poslední kapkou

Trvalo mi dva roky, než mi to došlo. Vedla dvojí život, měla manžela a děti. Byla to další drsná zkušenost. Přišel jsem si podvedený a raněný na duši. Zaměřil jsem se víc na sebe a začal se věnovat cvičení. Potřeboval jsem si dokázat, že jsem chlap. Denně jsem dřel v posilovně a snažil se najít sám sebe. Nový koníček mi přivál aktivní Moniku.

Po předchozích zkušenostech jsem si dával veliký pozor. Nepustil jsem ji k sobě hned. Ona se ale nevzdávala a snažila se mi dostat pod kůži. To se jí nakonec podařilo a já pustil city naplno. Čtyři roky jsme si užívali jeden druhého. Po dlouhé době jsem měl zase pocit, že mě má někdo rád a váží si mě. Už jsem kupoval prstýnek, když mi řekla, že odjíždí žít do Ameriky.

Na samotu jsem si pořídil psa

Jen tak, jako kdybych nebyl tady a neplánoval svatbu. A toho dne jsem si uvědomil, že pro mě možná ta správná žena ani není. Uzavřel jsem se do sebe a slíbil si, že už si nenechám od nikoho ubližovat. Po čase jsem si pořídil psa. Doga Izzy je mým nejvěrnějším přítelem. Večery a volné dny trávíme spolu. Mám pocit, že ona jediná mi rozumí.

Ale stejně vím, že nechci zůstat sám. Jsem plný lásky, kterou chci rozdávat. Toužím po tom, abych mohl pečovat o nějakou princeznu, hýčkat ji a milovat. S přibývajícím věkem mi ale dochází, že možná zůstanu sám. Co když je to můj osud? Doufám, že se dá zvrátit a i já se dočkám lásky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články