Helča (43): Byla jsem asi úplně slepá. Až teď jsem zjistila, že mě manžel celé roky podvádí

Helča (43): Byla jsem asi úplně slepá. Až teď jsem zjistila, že mě manžel celé roky podvádí
Zdroj: Freepik

Helča zjistila krutou pravdou o svém manželovi. Pravidelně jí zahýbá už od prvního dne jejich vztahu. Navíc si vše natáčí a fotí. Zjistila to zcela náhodou, když vyklízela sklep. Byla si jistá, že něj odejde. Ale jak se zdá, nebude to tak lehké.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 07. 2022 10:00

Myslela jsem si, že je naše manželství bezproblémové. Nedávné odhalení mě vyvedlo z omylu. Můj manžel Lukáš (40) mě podvádí od samého začátku vztahu. Nepřestal s tím ani po svatbě. A bohužel, ani po narození naší dcery Julinky (10). Ocitla jsem se v situaci, kdy nevím, co mám dělat.

Ve sklepě jsem našla pravdu o svém manželovi

S Lukášem jsme spolu osmnáct let. A celou tu dobu mi zahýbá. Nechápu, že jsem to nepoznala. Musela jsem být úplně slepá. Já mu prostě věřila. Nenapadlo mě, že má potřebu spát s jinými ženami. Vzali jsme se tři roky po seznámení. Julinka se narodila před deseti lety. Podle nalezených fotek mě podváděl i tehdy.

Co se vlastně stalo? K odhalení, že je můj manžel nevěrník první třídy, mě navedlo obyčejné vyklízení sklepa. Potřebovala jsem v něm udělat místo, protože jsem si koupila kolo. Vzhledem k tomu, že v bytě nebylo pro něj místo, muselo do sklepa. Jedno sobotní odpoledne jsem se rozhodla, že sklep vyklidím.

Našla jsem tam hodně pokladů, ale jedna velká krabice skrývala víc než to. Byly v ní stovky fotografií polonahých žen a u každé fotky datum. Netrvalo mi příliš dlouho, abych pochopila, co mají fotky značit. V krabici byly i videokazety. Musela jsem nutně vědět, co na nich je. Stačilo mi zhlédnout jednu. Byl na ní sexuální akt mého muže s cizí ženou.

Manžel mi roky zahýbá

Když jsem fotografie chronologicky seřadila, vyšlo z toho, že mě Lukáš podváděl od samého začátku vztahu. Ať už byl na služební cestě, nebo na rodinné dovolené, vždycky se tam s někým vyspal. A aby byla jeho sbírka bohatší, všechno si dokumentoval. Nevěru páchal i tři dny po tom, co se nám narodila Julinka.

Tehdy tvrdil, že ji jde zapít s kamarády. Místo toho si to někde rozdával s cizí ženskou. Najednou mi došlo, že jsem dlouhé roky žila v klamu. V jedné obrovské lži. Nevím, co byste dělaly na mém místě vy, ale já to musela Lukášovi říct. Vybít si svou zlost a pocit ukřivdění. K mému údivu příliš nezapíral. Dokonce se zmínil, že měl pocit, že to celou dobu vím.

„Proč si myslíš, že kdybych to věděla, nic ti neřeknu?" zajímalo mě. Tak třeba moje máma i ségra to celou dobu vědí. Napadlo mě, že ti to třeba řekly, nebo tak něco," dodal. To byl vlastně další šok. Představa, že se mi jeho máma roky dívá do očí, a nic neřekne, mi přišla velmi potupná. Lukáš nechal na mě, abych řekla, co bude dál.

Manželovi musím nevěru odpustit

Původně jsem si byla stoprocentně jistá, že od něj odejdu. Jak bych mohla dál žít s někým, kdo mě tolik let podváděl? Šla jsem si po radu ke své matce. Ta mi sice dala za pravdu, že je to nechutné a podlé. Ale naznačila mi, že je Lukáš pořád otcem naší dcery. Je to spolehlivá partie a rodinu zabezpečí.

Jinými slovy mi řekla, že pokud se s ním rozvedu, může se stát, že zůstanu sama. Nebudu mít peníze a střechu nad hlavou. Takže mi vlastně nezbude nic jiného, než mu to odpustit a dělat, že se to nedělo. Kdyby mi alespoň dokázal slíbit, že s tím skončí. Ale pochybuji o tom, že by to po těch letech dokázal. Takže musím dál žít s někým, kdo mě celý život podvádí. A nikdy s tím nepřestane.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články