Laura (35): Když jsem zjistila, že mě manžel podvádí, vlastně se mi trochu ulevilo

Laura (35): Když jsem zjistila, že mě manžel podvádí, vlastně se mi trochu ulevilo
Zdroj: Freepik

Dokud byla Laura jen milenkou, vztah s Šimonem skvěle fungoval. Vše se změnilo, když se rozvedl a požádal ji o ruku. Manželství jim neklapalo zrovna dobře a Šimon začal chodit domů pozdě. Když Laura zjistila, proč je tomu tak, musela se smát. Šimon si totiž ze své bývalé ženy udělal milenku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 06. 2022 10:00

To, co se mi stalo, je skoro námět na film. Roky jsem byla v roli milenky. Pak se ze mě stala manželka, kterou manžel podváděl. Největší fór je v tom, že tou milenkou byla jeho bývalá žena. Když všechno prasklo, musela jsem se tomu ze srdce zasmát.

Role milenky mi vyhovovala

Když jsem si začala s Šimonem (40), netajil se skutečností, že je ženatý. V roli milenky se mi vlastně celkem líbilo. Ze začátku jsme se scházeli tajně a byl s tím spojený jistý adrenalin. A ten mě na vztahu bavil ze všeho nejvíc. Tajné polibky v obchodě, nebo Šimonovy hovory ze skříně... Dva roky jsem si užívala pozici milenky.

Jednoho dne přišel Šimon s tím, že už takhle dál nemůže a požádá o rozvod. Byl to docela šok, protože já jsem po něm nic takového nechtěla. V našem mileneckém vztahu mi nic nechybělo. Naopak. Nebyla jsem svázaná, měla jsem dostatek volného času a vlastně jsem v Šimonových očích byla ta zajímavější.

Klečel na kolenou a prosil mě, abychom to zkusili. Myslela jsem si, že se tak moc nezmění. Opak byl pravdou. Nastěhoval se ke mně a začali jsme sdílet jednu domácnost. Vlastně jsem převzala povinnosti jeho manželky. Musela jsem doma vařit, prát mu špinavé trenky a sdělovat, kam jdu a v kolik se vrátím.

Stala se ze mně podváděná manželka

Sotva se Šimon rozvedl, požádal mě o ruku. Udivovalo mě, že tak rychle zatoužil po dalším sňatku. Uspořádali jsme menší svatbu, která měla zpečetit naši lásku. Pak šly věci z kopce. Romantika a vášeň se vytratily společně s úctu a pokorou. Stal se z nás jeden z mnoha manželských párů, co mají problémy.

Často jsem vzpomínala na doby, kdy jsem byla jen milenkou. Šimon ze mě navíc začal dělat hlupáka. Rychle jsem poznala, že někoho má. Chodil domů pozdě a v kapse měl vždy otřepanou výmluvu. Hned jsem věděla, že je v tom jiná ženská. Šimon si zjevně myslel, jak v tom umí chodit, ale spletl se.

Stačilo, aby nechal mobil bez dozoru, a přišla jsem všemu na kloub. Ukázalo se, že tou milenkou je jeho bývalá žena Monika (35). Místo vzteku jsem se začala nahlas smát. A to tak moc, že za mnou Šimon přišel z koupelny. Když mě viděl s telefonem v ruce, znejistěl. „Neboj se, nebudu dělat scény," začala jsem s úsměvem na rtech.

Místo rozvodu jsme našli shodu

Šimon nechápal, čemu se směji. „Tohle je fakt vtipná situace. Svou ženu jsi kvůli mně opustil a teď je tvoje milenka," začala jsem se zase smát. Šimon se ke mně přidal. Smáli jsme se jako dva blázni. „Co teď budeme dělat?" zeptala jsem se. „Tak se taky rozvedeme, ne?" vtipkovala jsem. Vlastně mě vůbec nezajímalo, proč to udělal.

On však trval na vysvětlení. Tvrdil, že nás má rád obě. A mě to asi nevadí. Kdo jsem, abych mu určovala, koho má milovat? Dohodli jsme se, že budeme mít otevřený vztah. Vlastně budu i ráda, když bude týden u Moniky a týden u mě. Já tak budu mít zase větší pocit svobody. V naší situaci je vážně štěstím fakt, že nemáme děti. Pak bych se možná zachovala jinak. Ale takhle? Takhle jsme se mohli v klidu domluvit. A jak se zdá, spokojení jsme všichni tři.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články