Olga (35): Role milenky mi nevadila. Teď se ale stalo něco, s čím jsem vůbec nepočítala

Olga (35): Role milenky mi nevadila. Teď se ale stalo něco, s čím jsem vůbec nepočítala
Zdroj: Freepik

Když si Olga začala s Otakarem, věděla, že je ženatý. Po roce začal mluvit o rozvodu. Olga na něj ale netlačila. Užívala si vztah tak, jak byl. V momentě, kdy otěhotněla, se ale její priority radikálně změnily.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 03. 2022 11:00

Být milenkou tak úžasného chlapa, jakým je Otakar, pro mě bylo léta skvělým zpestřením života. Připadala jsem si jako princezna, i když jsem u něj nebyla na prvním místě. Možná by to tak fungovalo dodnes, kdyby se nestala jedna věc. Naprosto nečekaně jsem otěhotněla. V čem je problém? Pro Otu to není důvod, aby se rozvedl.

Role milenky mi nevadila

Od samého začátku jsem věděla, že je Otakar ženatý. Netajil se tím a ani já to extra neřešila. Byla jsem single a on se mi skvěle hodil do krámu. Ze začátku jsem ho brala jen jako chlapa, se kterým spím. Jenže jako typická ženská jsem se do něj po čase zamilovala. Podle všeho to měl stejně. Po roce a půl začal sám mluvit o tom, že se rozvede.

I když jsem ho nenutila, za takovou zprávu jsem byla ráda. Představa, že kráčíme životem společně, byla lákává. Občas jsem se tedy zeptala, jak to doma vypadá. Otakar se ale začal vymlouvat. Jednou byla jeho žena emočně vypjatá z práce, pak jim někdo umřel.

Vždycky našel něco, proč se mu zrovna teď rozvod nehodí. Na našich setkáních a milostném vztahu se ale nic nezměnilo. Otázku, kdy se rozvede, jsem proto postupně přestala řešit. Bylo mi jasné, že jakmile na něj začnu tlačit, bude zle. Místo toho jsem si užívala benefitů, které mi tento vztah nabízel. Otakar mě dál obdarovával šperky a kupoval mi drahé dárky.

Těhotenství s ženáčem v plánu nebylo

Dokonce se mu podařilo se na dva týdny trhnout od rodiny a odletěli jsme do Karibiku. Říkala jsem si, jak jsem šťastná a přála si, aby to nikdy neskončilo. Mimo ten luxus, který mi dopřával, jsem ho milovala. Což platí vlastně dodnes. Pak se stalo něco, co jsem ve scénáři neměla. Pár dní mi bylo blbě od žaludku, padala na mě nevysvětlitelná únava.

Myslela jsem si, že na mě něco leze. Dlouho jsem nic neřešila. Když mi pořád nepřicházela menstruace, zbystřila jsem. Po rozhovoru s kamarádkou, která mi vnukla myšlenku na těhotenství, jsem si udělala test. Byl pozitivní. "Já čekám dítě?" lekla jsem se v koupelně. Hned jsem to chtěla sdělit Otovi, aby měl možnost radovat se se mnou.

Pro jistotu jsem si to nechala potvrdit lékařem, abych nešířila bludy. Když i z jeho úst zaznělo, že jsem v tom, nebylo na co čekat. Jakmile jsme se s Otou sešli, bez okolků jsem to na něj vybalila. Jeho reakce? Stál jako opařený, což nevěstilo nic dobrého. Žádný aplaus či objetí se nekonalo.

Dítě si nechám, ať už zůstane, nebo ne

,,Tos udělala schválně?“ vyrukoval. ,,Jak bych to asi udělala?“ nechápala jsem jeho reakci. ,,Já myslel, že se bereš nějaký prášky, nebo tak něco,“ opáčil. ,,Takže asi nejsi rád, že čekáme dítě?“ pronesla jsem ironicky. ,,Ne, to teda nejsem. To nebylo v plánu. To je průser jako vrata,“ bědoval. ,,Dítě je průser? Aha, tak to je zajímává reakce,“ pronesla jsem jízlivě a došlo mi, že tady mi už pšenka nepokvete.

Dítě si hodlám nechat, s čímž Ota nesouhlasí. ,,Pokud si myslíš, že mě tím donutíš k rozvodu, tak ses spletla,“ uzavřel. Už jsme se déle než dva měsíce neviděli. Nevolám mu, nepíšu. Musí sám vědět, kde jsou jeho priority. Nic po něm nechci. Mrzí mě ale jedna věc. Celou dobu jsem o něm měla jiné mínění.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články