Vendula (40): Chci exmanželovi překazit svatbu. Zjistila jsem, že ho pořád miluji

Vendula (40): Chci exmanželovi překazit svatbu. Zjistila jsem, že ho pořád miluji
Zdroj: Freepik

Vendula požádala o rozvod, protože měla pocit, že manželství už neplnilo svou funkci. Myslela si, že bez Milana jí bude lépe. Bohužel se spletla. Přišla na to, že ho pořád miluje. Situace je o to komplikovanější, že Milan se bude ženit a ona mu má jít za svědka. Vendula se chystá zariskovat a svatbu překazit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 07. 2022 13:00

Nejsem první ani poslední, kdo zažil rozvod. U nás jsem to byla já, kdo o něj požádal. Měla jsem pocit, že si s Milanem (44) už vůbec nerozumíme. Místo toho, abych se snažila o nápravu, opustila jsem ho. Teď se Milan znovu žení a mě chce za svědka. Došlo mi, že rozvod byl obrovská chyba. Proto mu musím svatbu překazit.

Požádala jsem o rozvod

První pusu jsme si dali, když mi bylo patnáct let. Milan byl mou první velkou láskou. S ním jsem zažila všechno své poprvé. Nejenže jsem si přála, abychom spolu zůstali do smrti, já jsem v to i věřila. První roky jsem dělala všechno pro to, abychom byli pořád tak šťastní a milovali se. Nebylo to samozřejmě udržitelné.

S příchodem dětí se hodně věcí změnilo. Přibyla řada povinností, člověk měl najednou pocit, že nic není tak, jak si to na začátku maloval. Postupně jsem na manželovi viděla jen samé chyby. Vadilo mi, že chodí pozdě z práce, nebo že chodí moc do hospody. Doma nikdy ruku k dílu nepřiložil a já byla na všechno sama.

Veškeré hádky jsem svalovala jen na něj. Měla jsem pocit, že na vině je jen on. Když jsme se poslední roky jen hádali, došla mi chuť ve vztahu pokračovat. Milan mě prosil na kolenou, abych nebláznila a nerozváděla se. Já jsem ale jiné východisko neviděla. Lezl mi na nervy a já s tím nedokázala bojovat.

Můj exmanžel se bude ženit

Navrhoval manželskou poradnu, nebo že se odstěhuje a bude za námi jezdit. Všechno jsem zamítla a přála si, aby už byl pryč. Děti mě za to nenáviděly, ale já věděla, že to přejde. První rok bez Milana jsem si nalhávala, že je mi líp. Nemusela jsem pořád někde na někoho čekat, nebo se o něčem dohadovat. Děti se sice pořád zlobily, ale snažily se mě pochopit.

Druhý rok bez Milana byl těžší. Do mého života vstoupil muž, který mi ukázal, jak velkou chybu jsem tím rozvodem udělala. Můj nový přítel Tomáš (38) je líný jako veš. Jen se veze na můj účet a myslí si, že to nevím. Zůstávám s ním jenom proto, že nechci být sama. Postupně přicházím na to, že moje city k Milanovi nevyhasly. Naopak, pořád tam jsou.

Jenže všechno hraje proti mně. Milan se totiž bude ženit a mě požádal, abych mu šla za svědka. „Nemám žádné sourozence ani dobrého přítele. Ty jsi vždycky byla můj opravdový přítel," odůvodnil svou prosbu. Jiná žena na mém místě by to možná brala jako drzost, ale pro mě je to vlastně další důkaz, jak skvělý chlap Milan je.

Pořád ho miluji, proto mu překazím svatbu

Bojuji teď s jinou věcí. Bojuji se sebou. Jak mu mohu jít za svědka, když ho pořád miluji? Odsvědčit mu sňatek, když nechci, aby ho uzavřel? I když to ode mě asi nebude fér, chci mu svatbu překazit. Mám v plánu, že se mu tam vyznám z citů a požádám o druhou šanci. Bude to takový vabank. Musím být připravená na to, že mě odmítne.

Musím se ale připravit i na to, že mi dá druhou šanci. Musím si říct, co všechno na sobě můžu změnit, aby věci fungovaly. Nikdy v životě jsem nebyla tak nervózní, jako teď. Až bude po všem, možná vám o tom dám vědět. Záleží samozřejmě na tom, jak to dopadne.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články