Adam (35): Žena je na mě hodná, jenom když přijde moje rodina. Před tou svou ze mě dělá idiota

Adam (35): Žena je na mě hodná, jenom když přijde moje rodina. Před tou svou ze mě dělá idiota
Zdroj: Freepik

Adam se stal terčem, do kterého se jeho žena s oblibou trefuje, když přijede její rodina. Dělá všechno proto, aby ho zesměšnila. Adam neví, co si myslet. Jakmile její příbuzní odjedou, je na něj zase hodná. On si kvůli tomu přijde nemožně.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 07. 2022 07:00

Rád bych rozluštil záhadu, která u nás doma panuje. Manželka Stáňa (33) má totiž dvě tváře. Jde o to, že když je u nás na návštěvě moje rodina, je na mě nesmírně hodná. Když však dorazí příbuzní z její strany, vozí se po mně a za každou cenu se mě snaží zesměšnit. Potřebuji vědět, co za tím vězí.

Manželka mě před svojí rodinou zesměšňuje

Když jsme se brali, měl jsem za to, že nikdo z rodiny proti našemu sňatku nic nemá. Snad jen budoucí tchán. Ten si neodpustil mi stranou říct, jak se mám o jeho dceru starat. ,,Musíš ji na rukou nosit. Je to to nejcennější, co mám. Nesmí se stát, že jí ublížíš,“ pronesl. Bral jsem jeho slova vážně už jen proto, že si Jindřicha (63) vážím.

Moje rodina je nekonfliktní a vyjde s každým. Stáňa se k ní vždycky chovala hezky. A ke mně obzvlášť, jakmile k nám naši přišli. Mám rád, když se nás u stolu sejde víc. Manželka nám podstrojuje a já si rodinné chvilky užívám. Máti se ženou vždycky najdou společné téma.

Jiné je to ale ve chvíli, kdy k nám přijde manželčina rodina. Začalo se to dít tak poslední dva roky. Stáňa jako by přepnula na jinou frekvenci a celou návštěvu se po mně vozí. Zcela nesmyslně na mě začne tahat špinavé prádlo. Když to bylo sem tam, bral jsem to snad jako srandu.

Vytahuje na mě špinavé prádlo

Poslední dobou se to ale zhoršilo. Jakmile tchán Jindra vkročí do dveří, Stáňa už je ve mně. ,,Proč máš tady zase ty boty? Proč si je neuklidíš? Zase abych to dělala já,“ dští síru a mrskne je po mně. ,,Už je zase počůraný záchod,“ huláká schválně nahlas, aby to všichni slyšeli. Tchyně Milena (60) jen opovržlivě protočí panenky a tchán si ztěžka povzdechne.

Nedávno jsme seděli na zahradě, kterou právě rekonstruuji. Dodělávám plot a kopu díry na nové stromy. Stáňa si začala rodičům stěžovat, jak mi všechno dlouho trvá. ,,Ten plot dělá už tři měsíce, chápete to?“ táže se. Tchán hned zjišťuje, co mi na tom tak dlouho trvá. Pak žena nadává na kalnou vodu v bazénu, nebo na rozházené dřevo v dřevníku.

Tchán si vyžádá rukavice a jde mi dělat na zahradu. Což si samozřejmě nepřeji a dám mu najevo, že si to chci dělat sám. A k tomu se vyjádří zase moje žena. ,,To víš, tati, on je hrdej. On teď bude říkat, jak si to chce dělat sám, ale já vím, že to je jen před vámi,“ pronese na moji adresu.

Začal jsem před její rodinou utíkat

Když návštěva skončí, jsem vždy konsternovaný z toho, co všechno se na mě svedlo. Stáňa však přepne zpátky a je na mě zase jako mílius. Když se s dovolením zeptám, co to mělo znamenat, jen mávne rukou se slovy, abych na to zapomněl. Jo, kdyby to tak šlo! Stal jsem se terčem, do kterého se střílí. Jindy zase poslouchám, jak jsem se opil a dělal doma bugr.

Její rodiče kvůli tomu nabývají dojmu, že nejsem dobrý manžel a bohužel ani otec. Stáňa si na mě před nimi nehorázně vymýšlí. Jednou jsem zapomněl vyzvednout syna ze školky a ona z toho udělala kovbojku. Tchyně skoro brečela a tchán mi huboval do nezodpovědných pacholků. Jsem proti nim sám, takže je to předem prohraný boj. Takže volím novou strategii. Jakmile mají přijet, já mizím. Nehodlám ze sebe dělat vola. Nechápu, proč to žena dělá. Co z toho jako má?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články