Lenka (29): Táta se po rozvodu dočista zbláznil, chodí s holkami v mém věku. Dělá nám ostudu

Lenka (29): Táta se po rozvodu dočista zbláznil, chodí s holkami v mém věku. Dělá nám ostudu
Zdroj: Freepik

Lenčin otec po rozvodu "zešílel". Začal se tahat s o třicet let mladšími dívkami. Lenka nad tím nevěřícně kroutila hlavou. Trpělivosti jí došla, když otec sbalil její kamarádku. Lenka se za svého otce velmi stydí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 07. 2022 07:00

Bála jsem se, jak to bude s našima po rozvodu. Máma to kupodivu snáší dobře. Ale táta! Ten se chová, jako kdyby mu dočista přeskočilo. Začal uhánět o třicet let mladší holky. Myslím, že snaží dokázat, že je ještě chlap. Když nedávno vyjel po mé kamarádce, bylo to na mě trochu moc.

Táta se po rozvodu změnil

Když nám naši před rokem oznámili, že jdou od sebe, bála jsem se prioritně o mamku. Myslela jsem si, že ji rozvod semele. Až když se mi přiznala, že to byla právě ona, kdo požádal o rozvod, uklidnila jsem se. „Já už vašeho tátu nemiluji. Chci ještě něco zažít a s ním to nejde," svěřila se mi. Zatímco čas ukázal, že mámě rozvod prospěl, horší to bylo s tátou.

Pronajal si menší byt. Když jsem viděla, jak bydlí, šla jsem do kolen. Vypadalo to jako nějaké doupě. Všude nepořádek a zápach. „Tati, musíš se vzchopit a žít," povzbuzovala jsem ho. „Není všem dnům konec. Tak si někoho najdi," dodávala jsem mu motivaci. Ještě několik měsíců se táta utápěl v žalu a alkoholu.

Zhruba půl roku po rozvodu ale přišla změna. A to velmi příjemná. Táta byl najednou voňavý a upravený. Jeho byt zářil čistotou. „Tak jsi přeci jen dostal rozum," chválila jsem ho. „Měla jsi pravdu, ještě nepatřím do starého železa," dodal a měl úsměv na tváři. Já žila v tom, že krize byla zažehnána a táta začne nový život.

Táta randí s mladýma holkami

Pravdu jsem měla jen do jisté míry. Táta se totiž rozhodl, že si asi dokáže, že je ještě chlap. Začal randit s o třicet let mladšími holkami. Když jsem ho potkala poprvé s mladičkou husičkou, nemyslela jsem si raději nic. Jenže u něj doma se začaly střídat velmi mladé holky. Díky bohu za to, že jsou alespoň plnoleté.

Nemám tušení, na co je táta láká, ale funguje to. Co 14 dní ho potkávám s jinou dívkou. Zvědavost mi nedala a zeptala jsem se ho, co svým chováním zamýšlí. „Nic, co by. Jsem chlap a mám nějaké potřeby," odbyl mě. „A proč si vybíráš tak mladé holky?“ zajímalo mě. „Protože můžu," dal mi najevo, že to se mnou nechce řešit.

„To ty jsi mi říkala, abych ještě neumíral, ne? A když žiju, tak se ti to nezdá?" vynadal mi. Na to nebylo co říct. Jenže bydlíme na malém městě. A o tom, že se táta tahá s mladýma holkama, si cvrlikají už i holubi na střeše. To nejlepší ale mělo teprve přijít. Když jsme se s kamarádkou Terkou vracely z diskotéky, potkaly jsme tátu.

Táta vyjel po mé kamarádce

Všichni jsme byli pod parou. Slovo dalo slovo a společně jsme zašli ještě na skleničku. Neuniklo mi, jak táta hází po Terce oči. A co hůř, že se Terka chytá. „Tati!" kopla jsem ho pod stolem. „Co je? Jen si povídáme," uzemnil mě. Když šla Terka na toaletu, dala jsem tátovi jasně najevo, aby na ni nic nezkoušel.

Domů jsme šli každý po svém. O pár dní později se ke mně doneslo, že Terka u mého otce přespala. Ani nechci vědět, jestli k něčemu došlo. Mám na tátu vztek. Chová se jako neřízená střela. Stydím se za něj a někdy chápu mámu, že ho nechala. Doufám, že je to jen dozvuk rozvodu. A že ho to co nevidět přejde. Protože pokud ne, já už se k němu nehlásím. Je to ostuda jako hrom!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články