Sandra (34): Lítám v průšvihu. O rozvodu své dobré kamarádky jsem věděla dřív než ona

Sandra (34): Lítám v průšvihu. O rozvodu své dobré kamarádky jsem věděla dřív než ona
Zdroj: Freepik

Sandra se stala vrbou pro Matěje, manžela své kamarádky Mariky. Ten se jí svěřil, že jim to doma moc nefunguje. Dokonce se jako první dozvěděla, že se Matěj chce rozvádět. Teď se kvůli tomu ocitla v nepříjemné situaci.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 07. 2022 11:30

Moje dlouholetá kamarádka Marika (35) se bude rozvádět. Nic by na tom nebylo, kdybych to nevěděla dřív než ona. Její manžel Matěj (40) se mi začal před časem svěřovat s tím, jak to mají doma. Rozvod je na spadnutí a já se bojím, že to na mě celé praskne.

Naši přátelé měli doma problémy

Marika s Matějem jsou naši dlouholetí přátelé. Já jsem si ještě do nedávna rozuměla hlavně s Marikou. Můj Radan má Matěje rád, ale o Marice si nemyslí nic dobrého. Vždycky tvrdil, že mu přijde panovačná a Matěje v jejich manželství označoval za chudáka. Mě přišla Marika v pohodě.

Spíše se mi zdálo, že to doma celé táhne sama a Matěj se jen veze. Nebo alespoň tak to prezentovala mezi čtyřma očima. Už roky se pravidelně scházíme. V létě jezdíme na společné dovolené a o víkendech grilujeme. V zimě vyrážíme na hory. Myslela jsem si, že jsme skvělá banda, kterou nic nerozdělí.

Letos poprvé jsem měla pocit, že se u nich doma něco děje. Pořád se nemohli domluvit, jestli s námi pojedou k moři. Dřív to bylo během minuty vyřešené, teď kolem toho dělali ofuky. Marika chtěla jet, ale Matěj pořád hledal nějaké výmluvy. Když jsme jednou zůstali stát spolu u grilu, nezávazně jsem se ho zeptala, zda je doma všechno v pohodě.

Kamarádčin manžel se mi začal svěřovat

„U nás doma to není v pohodě už pěkně dlouho," řekl naštvaně. Dostal mě tím do trapné situace, protože s upřímnou odpovědí jsem nepočítala. Takže jsem se začala ptát a on mluvil a mluvil a mluvil. Postupně z něj vylezlo, jak je s Marikou nešťastný. Ona na mě v jednom kuse jenom řve a ponižuje mě. Už to nedávám," stěžoval si.

„Tak si o tom promluvte," nabádala jsem ho. To jsem zkoušel, ale ona to tak nevidí," řekl odevzdaně. A co máš v plánu?" zajímalo mě. Pokud se to nesrovná, podám žádost o rozvod," dodal a mě se v krku udělal knedlík. Věřím, že to nebude tak horké," pronesla jsem nejistě a vzdálila jsem se od grilu. Jenže Matěj asi vycítil, že mi může věřit a začal se mi pravidelně svěřovat.

Někdy mi zavolal z auta a vedli jsme hodinový rozhovor o jeho problémech. Já sama jsem poznávala, že Marika není tím, kým se dělala. Vlastně mi začala lézt na nervy. V Matějovi jsem objevila super chlapa, který si zaslouží víc. Dalo by se říct, že jsem začala kopat za jeho tým. Dokonce jsem ho k rozvodu sama přemlouvala.

O rozvodu jsem věděla dřív než kamarádka

A po pár měsících to skutečně udělal. Volal mi to celý nadšený. Poděkoval mi za podporu a čas, který jsem nad jeho krachujícím vztahem strávila. Zatímco jemu se ulevilo, mě se začalo topit pod kotlem. Byla jsem první osobou, kterou Marika vyhledala, když jí oznámil rozvod. „Já to věděla," brečela. „On někoho má. Pořád si s někým volal a psal," zuřila.

„Musím zjistit, kdo to je a rozvodu zabránitA ty mi v tom pomůžeš," rozkázala. A mě došlo, že jsem v pěkném maléru. I když na to nejsem hrdá, Matěje jsem požádala, aby o našich rozhovorech pomlčel. Marika teď pátrá jako šílená a já musím zůstat v utajení. Dál platí, že stojím za Matějem, ale nechci být s jejich rozvodem spojována. Snad z toho vyjdu bez újmy.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články