Kateřina (29): Dcera vymyslela lest, jak si sehnat tatínka. Díky ní mám zase doma muže

Kateřina (29): Dcera vymyslela lest, jak si sehnat tatínka. Díky ní mám zase doma muže
Zdroj: Freepik

Katka zlomila nad láskou hůl už před lety a začala se smiřovat s tím, že zůstane bez partnera. Její dcera Anežka to však viděla jinak. S pomocí kamarádky Máji dala svou maminku dohromady s jejím tatínkem. Dnes žijí všichni společně a tvoří šťastnou rodinu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 06. 2022 13:00

Životní lásku jsem našla jenom díky své osmileté dceři Anežce. Loni nastoupila do první třídy a hned si našla novou kamarádku Máju. I ona žila jen s jedním rodičem. S tatínkem, do kterého jsem se bláznivě zamilovala. Dnes tvoříme šťastnou rodinku.

Dcera vyrůstala bez otce

Po bývalém partnerovi mi zůstala jen dcera Anežka, kterou vychovávám sama. Její otec vzal nohy na ramena těsně po porodu. Zůstala jsem na ni sama, jen s podporou svých rodičů. Když se za tím dnes ohlédnu, byla to velmi těžká zkouška, ale zvládla jsem to. Jediné, co jsem roky postrádala, byla partnerská láska.

Takové to, když přijdete z práce a někdo na vás čeká. Byla jsem dlouhých sedm let bez muže po svém boku. Většina mužů, se kterými jsem si začala, se zalekla toho, že mám dítě. Nikdo z nich nevydržel dlouho. Když bylo dceři pět let, zlomila jsem nad láskou hůl. Smířila jsem se s tím, že možná zůstanu sama.

Když dcera loni v září nastoupila do první třídy, netušila jsem, co všechno to s sebou přinese. Anežka už po pár dnech přišla s tím, že si našla novou kamarádku. „Mami, Mája je úplně skvělá," básnila o ní. „A představ si, že žije jen s tatínkem," zmínila se. Postupně z ní vylezlo, že Máju opustila maminka, když jí byl rok.

Dcera měla lišácký plán

Anežka každý den přišla s něčím novým ohledně Máji. Vyprávěla mi, kam Mája s tatínkem chodí, kde bydlí a co spolu dělají. Působilo to na mě, jako kdyby jí tatínka záviděla. Ona toho svého totiž nikdy nepoznala. Jednou, když jsem ji jela vyzvednout ze školy, na Máju už čekal tatínek. Anežka vyběhla ze školy a nejdřív šla k otci malé Máji.

Vzala ho za ruku a šla mi ho představit. „Mami, tohle je Májin táta," culila se. „Dobrý den, já jsem Kateřina," představila jsem se a podala mu ruku. Michal působil víc než sympaticky. „My jsme se s Májou domluvily, že zajdeme všichni na zmrzlinu," řekla Anežka. Znejistěla jsem. Sice jsme nic konkrétního v plánu neměli, ale ta situace byla trochu trapná.

Nicméně Michal souhlasil, a tak jsme šli všichni čtyři do cukrárny. Nakonec z toho bylo příjemné odpoledne. Anežka pak doma malovala společnou budoucnost. „Až se s Michalem vezmete, Mája bude vlastně něco jako moje ségra, viď, mami?" zeptala se. Já se začala smát, protože to bylo roztomilé.

Dcera si našla otce a mě partnera

Celé to nakonec dopadlo tak, jako kdyby to ty dvě cácorky vážně naplánovaly. Najednou jsme se s Michalem a jeho dcerou začali všude potkávat. V kině i na koupališti. Velmi rychle jsem pochopila, co ty dvě dělají. Místo toho, abych jim vyčinila, byla jsem jim vlastně vděčná. Já se totiž do Michala brzo zamilovala.

Začali jsme plánovat společné aktivity. Holky si rozumí jako dvě ségry. Když mi Michal vyznal lásku, nemělo smysl na nic čekat. Nastěhovali jsme se do většího bytu a vytvořili rodinu. Já jsem přišla k dalšímu dítěti a Anežka má konečně otce. I když ví, že není pravý, Michala miluje. Zaplnil prázdné místo v jejím srdíčku. Někdy je ta dětská bezprostřednost prostě nutná.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články