Evelína (33): Kamarádce se nelíbí, jak vychovávám syna, sama přitom děti nemá

Evelína (33): Kamarádce se nelíbí, jak vychovávám syna, sama přitom děti nemá
Zdroj: Pexels

Mateřství může být složitá zkušenost. Žádná žena dopředu neví, do čeho jde a jak se její dítě bude chovat, protože každý člověk je originál. Evelína se snaží být dobrou matku, ale její kamarádka Martina to asi nechápe.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 06. 2022 07:00

Před třemi lety jsem se dozvěděla, že jsem těhotná. Děťátko jsme si s přítelem moc přáli. Trvalo mi docela dlouho, než k tomu došlo. A proto je Eliáš (2) pro nás opravdu vším.

Syn se narodil předčasně

Kromě toho, že mi trvalo značnou dobu, než jsem konečně otěhotněla, se navíc Eliáš narodil předčasně. Měsíc a půl před termínem. Byl opravdu malinkaté miminko a já měla obrovský strach, že o něj přijdeme. Naštěstí se nic z mých obav nevyplnilo.

Eliáš je teď úplně normální dvouletý kluk. Není nijak opožděný oproti stejně starým dětem. Je to můj velký, zdravý a krásný syn. A je pro mě opravdu vším. A proto mě opravdu mrzí, co mi nedávno řekla kamarádka Martina (33). V podstatě mi vyčetla, jak se o Eliáše starám.

Můj syn není moc společenské dítě

Byli jsme s Eliášem na návštěvě u Martiny. Připravila nám oběd, potom jsme šli na kratší procházku po okolí. Opravdu moc jsem si odpoledne s ní užila. Problém byl ale Eliáš. Není moc společenské dítě, má rád svůj klid a ze všeho nejraději je doma.

Proto pro něj dlouhá návštěva u Martiny byla trochu náročná. Po třech hodinách začal být nevrlý. Pořád se mě ptal, kdy už konečně pojedeme domů. Už chtěl být ve svém vlastní prostředí. Tam ví, co a kde je a jak se má chovat. Zkrátka už měl dost neznámých míst.

Kamarádka mi řekla něco, co mě mrzí

Proto jsem se snažila návštěvu u Martiny co nejvíc zkrátit. „Promiň, už musíme jet. Eliáš je nevrlý. A byli jsme tu dlouho. Opravdu jsem si to s tebou moc užila," řekla jsem jí. Martina ale nebyla nadšená. „To už opravdu musíte pryč? Nemusíš dělat všechno podle Eliáše, máš i svůj život. Zůstaň tady ještě aspoň hodinu," poprosila.

„Vždyť víš, že to nejde," odpověděla jsem a vyrazil jsme s Eliášem na cestu. Opravdu moc mě mrzí, co mi řekla. Vadí mi, že si myslí, že moje výchova je špatná. Sama jsem si vším tak strašně nejistá a dělám opravdu všechno, co je v mých silách. Od kamarádky bych asi čekala víc pochopení. Ale možná je to tím, že Martina zatím nemá děti, takže mi prostě ještě nerozumí.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články