Mirek (50): Manželka nedokáže přijmout fakt, že je náš syn dospělý a chce se odstěhovat

Mirek (50): Manželka nedokáže přijmout fakt, že je náš syn dospělý a chce se odstěhovat
Zdroj: Unsplash

Mirkova žena se nedokáže smířit se skutečností, že oba jejich synové už jsou dospělí. Starší Vojta se chce odstěhovat a to je pro Petru konec. Mirek doufá, že to časem zkousne a synovo rozhodnutí pochopí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 06. 2022 07:00

Manželka Petra (49) je na naše kluky tak upnutá, že teď, když chce jeden z nich vylétnout z rodinného hnízda, nemíní ho pustit. Mě se to ale nelíbí, myslím si, že má syn právo zkusit si žít na vlastní triko.

Manželka je na syny hodně fixovaná

Když se Vojta (19) narodil, v manželce se mateřské pudy probudily víc, než jsem očekával. Tehdy sekla se svou slušně nastartovanou kariérou a věnovala se synovi. Obětovala mu každičkou minutu svého života. Plnila vše, co mu na očích viděla. Byl jsem hrdý na to, jak skvělou mamkou je. Nikdy si na nic nestěžovala, své roli byla zcela oddaná.

O dva roky později se narodil Matěj (17). Jemu se věnovala se stejnou láskou. Musím uznat, že se jí podařilo něco neskutečného. Vychovala z kluků slušné lidi. Oba se vždycky skvěle učili a mají dobré vychování. Pyšnil jsem se jimi, kudy jsem chodil. Oba se dodnes aktivně věnují hokeji. To je jejich největší vášeň.

Petra je v tom podporuje všema deseti. Nikdy nechyběla na žádném jejich zápase. Vždycky seděla v první řadě a fandila jim. Myslím si, že kdyby to šlo, tak by za kluky i dýchala. Čím ale byli kluci starší, tím víc se Petra bála jejich odchodu. Vojta sem tam něco naznačil, ale nikdy to nebylo tak horké. Až teď.

Starší syn se chce odstěhovat

Vojta už rok chodí s Klárou (19). Je to slušná holka a jak se zdá, Vojta ji miluje. Oba mají po škole a chodí do práce. Nedávno se mi Vojta svěřil s tím, že by chtěli začít bydlet spolu. Byl jsem za takový krok rád. Podpořil jsem ho a přislíbil i nějakou finanční výpomoc. Syn mi ale naznačil, že se bojí matčiny reakce.

Já mu řekl, že to vezme v pohodě, ať s tím sdělením neotálí. Přísahám, že jsem netušil, co se stane. Když to Vojta na manželku vybalil, celá se rozklepala. „A proč by ses stěhoval? Vždyť můžete s Klárou bydlet tady," zakoktala se. „Mami, my chceme bydlet sami. Víš, zkusit si to," vysvětloval Vojta.

„Já tomu nemůžu uvěřit. Vždyť ti tady nic nechybí. Vařím, uklízím, nic se po tobě nechce. Tak kam bys chodil?" nechápala. „Mami, jsem už velký kluk. Nemusíš to dělat. Zkrátka a dobře se za měsíc stěhuji," uzavřel téma. Petra sedla do auta a odjela. Vrátila se za pár hodin a byla celá ubrečená. „Tys to věděl?" zeptala se. „Jasně. Myslím, že dělá správně."

Manželka se s tím musí smířit

„Za to všechno, co jsem pro něj dělala, se jen tak sebere a půjde?" nechtěla se vzdát. „Je plnoletej, může si dělat, co chce. Už se s tím smiř," bouchnul jsem do stolu. Vojta si teď balí krabice, ale Petra s ním nemluví. Dělá, jako kdyby neexistoval. O to víc se upnula na Matěje. Leze mu do zadku, strká mu peníze.

Vím, o co jí jde. Snaží se získat jeho přízeň, než se rozhodne, že chce jít také. Na jednu stranu je mi Petry líto. Kluky miluje a jen těžko se s nimi bude loučit. Jenže na druhé straně, co by chtěla? Aby s námi bydleli do padesáti? To přeci nejde. Vojta to musí dotáhnout do konce. Ona to Petra snad dřív nebo později pochopí a smíří se s tím. Doufám...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články