Radek (36): Vrazil jsem všechny peníze do rodinného domu. Manželka v něm teď nechce bydlet

Radek (36): Vrazil jsem všechny peníze do rodinného domu. Manželka v něm teď nechce bydlet
Zdroj: Freepik

Radek s Hankou vždycky snili o rodinném domě. Před lety si vzali vysokou hypotéku a postupně jej postavili. Zatímco Radek je šťastný a už by neměnil, Hanka to má jinak. Chce se vrátit do města, kde to žije. Ale Radek se z baráku určitě nehne.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 05. 2022 13:00

S manželkou Hankou (34) jsme měli jeden větší sen. Přáli jsme si bydlet v rodinném domě. Před čtyřmi lety nám to konečně vyšlo. Vzal jsem si na sebe vysokou hypotéku. Všechny úspory jsem vrazil do baráku. Teď si Hanka vzpomněla, že v něm už nechce bydlet.

Vzal jsem si vysokou hypotéku na nový dům

Roky jsme bydleli v bytě 3 plus 1. Nebyl to problém, dokud naše holky nepovyrostly. Každá chtěla svůj vlastní pokoj. Dávalo to smysl. Chtěly si zvát kamarádky a mít zkrátka soukromí. I já jsem pociťoval, že je nám v bytě těsno. Hanka na tom nebyla jinak. Pořád mě tlačila do toho, abych s tím začal něco dělat.

Zrovna v době, kdy jsem povýšil v práci a zvedl se mi plat, byl ten nejlepší čas zkusit zažádat o hypotéku. Když nám banka schválila sumu čtyři a půl miliónu, náš sen se mohl začít plnit. Našli jsme si pozemek a začalo se stavět. Hanka tím byla nadšená. Po večerech jsme seděli nad plány a společně si malovali budoucnost.

Věci šly celkem rychle a během dvou let byl dům téměř hotový. Byl přesně takový, jaký jsme si ho vysnili. Holky byly štěstím bez sebe. Hned si ze svých pokojů udělaly království. Byl jsem na sebe hrdý, že jsem to konečně dokázal. Občas mě chytnul strach, jestli zvládneme všechno splácet. Údržba baráku také něco stojí.

Dva roky jsem dřel na domě

Hanka si na zahradě vymyslela kde co. Dva roky jsem pořád držel v ruce lopatu a plnil její představy. Někdy to bylo vážně těžké. Celý den v práci, o kterou jsem nemohl přijít. A po večerech práce na zahradě. Věděl jsem ale, že to jednoho dne skončí. A já si sednu na hotovou zahradu, kterou budeme jen udržovat.

V domě je dost peněz. Musel jsem sáhnout i holkám na spoření, aby se některé věci mohly dodělat. Poslední roky jsem dřel jako kůň. Loni jsme dokonce dokoupili bazén. Letos jsem mohl poprvé vydechnout. Hanka se ale začala domů vracet později a já byl pořád sám.

Místo toho, aby seděla na naší vypiplané zahradě, vysedává po barech. Nedávno přišla s něčím, co mě málem přivedlo do hrobu. Velmi opatrně se mě zeptala, kolik bychom za dům dostali, kdyby se teď prodal. „Já ho ale prodávat nechci. Sotva jsme všechno dodělali," odvětil jsem. V první chvíli mi nedošlo, proč se na to vlastně ptá.

Manželka se chce vrátit do města

Pravda vyšla na povrch o několik týdnů později. Hanka mi u večeře řekla, že už tam nechce žít. „Nejsem ten typ, co vydrží celý den na zahradě. Nudím se tady. Chcípl tady pes. Já chci zpátky do města, kde to žije," řekla a já začal vidět rudě. „To mě jako zkoušíš? Víš, co jsem tomu obětoval? To prostě nemůžeš myslet vážně!" běsnil jsem.

Hanka ale pokračovala a řekla, že půjde i sama. Tak ona si vymyslela dům. Já to celé zorganizoval, mám na sobě vysokou hypotéku a jí to tady nevoní? Já se odsud nehnu, i kdyby trakaře padaly. Stálo mě to hodně energie a času. O penězích raději ani nemluvím. Pokud chce, ať jde. My s holkama zůstáváme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články