Mirek (38): Tchyně u nás měla bydlet jen dočasně. Teď se s ní manželka nedokáže rozloučit

Mirek (38): Tchyně u nás měla bydlet jen dočasně. Teď se s ní manželka nedokáže rozloučit
Zdroj: Freepik

Mirek neměl problém s tím, když se k nim domů dočasně nastěhovala tchyně. Její byt procházel rozsáhlou rekonstrukcí a oni měli místa dost. Po čase ale měl Bohdany plné zuby, protože mu říkala, co má dělat. V dubnu se měla odstěhovat, jenže nastala změna plánu. Tchyně zůstává natrvalo, což Mirek už nesnese.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 04. 2022 10:00

I přesto, že mám se svou tchyní Bohdanou (65) celkem vlídný vztah, rád bych se jí teď zbavil. Během rekonstrukce jejího bytu šla dočasně bydlet k nám. Věděl jsem, že je to jen na krátký čas, takže jsem s tím neměl problém. To se teď ale změnilo. Manželka Květa (42) navrhla své matce něco, co si vyloženě nepřeji. Hádejte dvakrát, o co jde.

Tchyně šla dočasně bydlet k nám

Omlouvám se předem, že budu asi poněkud jízlivý a možná až neuctivý ke své tchyni. Všechno mohlo dál skvěle fungovat, kdyby manželce nepřeskočilo. Vezmu to od začátku. Bydlíme s dvěma pubertálními syny v rodinném domě. Nemáme se zrovna špatně. Květa je markeťačkou a vydělává pohádkové peníze.

Já se díky tomu mohu věnovat své milované truhlařině. Sice nevydělám to, co žena, ale nevadí mi to. Baví mě dělat rukama a Květe nevadí, že platí doma víc než já. O tom ale můj příběh nebude. Bude o tom, jak se k nám tchyně Bohdana na nějaký čas nastěhovala.

Dlouho odkládala rekonstrukci svého bytečku, až na to nedávno došlo. Květa do maminky pořád hučela, aby to neodkládala, nebo to nikdy neudělá. Jako termín zahájení rekonstrukce si tchyně zvolila začátek roku. Šlo o kompletní rozbourání bytu, takže ho nemohla obývat. Květa jí automaticky nabídla, aby šla k nám. Máme v domě jeden volný pokoj, proto v tom nebyl problém.

Tchyně vytasila drápky

První týdny se pomoc tchyně jevila víc než potřebnou. Oba naši synové hrají závodně hokej a pořád někde jezdí. Někdy vstávají ve čtyři ráno a jedou na trénink. Bohužel je musíme vozit, protože tam od nás žádný autobus nejede. Co se tchyně nastěhovala, navrhla sama, že je bude všude vozit ona. Byla to pro nás dva veliká úleva.

Bohdana každé ráno vstane, udělá nám všem snídani, pak rozveze kluky. Když se vrátí domů, my už tam nejsme. Jsem si vědom, že nám doma uklízí, nakupuje a stará se místo Květy o domácnost. Nikdo to po ní nechce, dělá to čistě ze své vůle. Celý leden to celkem šlapalo a já si užíval, že nic nemusím.

V únoru se ale věci trochu změnily a tchyně tasila drápky. Začala u mě. S hlídáním mých příchodů z práce. Květě dává report, co dělám, když přijdu domů. Nedělám vlastně nic. Po celém dni v dílně si rád sednu k televizi a odpočívám. To se ale Bohdaně nezdá a myslí si, že bych měl něco dělat.

Manželka nabídla své matce, aby u nás zůstala napořád

Troufale napsala seznam věcí, které doma nefungují a potřebuji moji pozornost. Nejprve si vzala na paškál zahradu. Opravit zahradní domek, dát dohromady plot a v neposlední řadě natřít veškerý venkovní nábytek. Když jsem uhodil na manželku, jestli to její máma nepřehání, dočkal jsem se nečekaného. „Myslím, že má máma pravdu. Měl by ses víc zapojit," odvětila.

Tchyně za mnou chodila tak dlouho s tím seznamem, až jsem to musel udělat. Myslel jsem si, že budu mít klid. Jak naivní jsem byl. Napsala další, ale tentokrát na nefungující věci přímo v domě. Květa je s ní za jedno, takže nemám podporu. Největší gól ale přišel teď. V dubnu se měla stěhovat zpátky do svého bytu. Když mi holky oznámily, že u nás paní máma zůstává natrvalo a byt se bude pronajímat, málem jsem měl infarkt. Musím udělat všechno pro to, aby se tchyně vrátila tam, kam patří. Doma už ji prostě nesnesu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články