Edita (60): Snacha se asi zbláznila, děti chce vychovávat jako nebinární

Edita (60): Snacha se asi zbláznila, děti chce vychovávat jako nebinární
Zdroj: Freepik

Současná doba přeje různým typům výchovy dětí. Jsou rozmanité trendy, které ne každému přijdou rozumné a pochopitelné. Když se paní Edita dozvěděla, jak chce její snacha vychovávat děti, zděsila se.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 04. 2022 10:00

Už když si můj syn Milan (26) přivedl přítelkyni Karin (27) domů, věděla jsem, že ji nebudu mít v oblibě. Byla opravdu hodně zvláštní. Nejenže byla veganka a připravit pro ni jídlo byl pro mě učiněný horor, ale navíc jsem se dozvěděla, že je bisexuální.

Snacha chtěla rodit doma

Vůbec jsem nerozuměla, co na ní může Milan vidět, vždyť jsem svého syna vychovala normálně. Tak proč si musel najít takovou zvláštní přítelkyni? Celou dobu jsem tajně doufala, že jejich vztah nebude mít dlouhého trvání, ale marně. Před dvěma lety se vzali, samozřejmě bez nás, a před rokem nám oznámili, že je Karin těhotná.

Už v těhotenství se ukázalo, že Karin bude přistupovat zvláštně i ke svému dítěti. Pila různé přírodní koktejly a věřila kdejakým bludům. Největší šok pro mě bylo, když se rozhodla, že bude rodit doma. „Vždyť si prvorodička, nebylo by bezpečnější rodit v nemocnici?" naléhala jsem na ni, ale všechno bylo marné.

Má na nás zvláštní prosbu

Naštěstí porod dopadl dobře a před několika měsíci se jim narodil krásný kluk. Aspoň pro mě to kluk je. Karinina zvláštní povaha se projevila naplno i v tomto. Svého vnuka nemůžu oslovovat jako jeho. „Nevěřím na škatulkování a kategorie, chceme, aby si on/ona vybralo samo pohlaví, až bude připravené," řekla nám, když jsme se poprvé přišli podívat na vnouče.

Nevěřila jsem svým uším, to už si ze mě musí opravdu dělat legraci. Ale to, co řekla, opravdu myslela vážně. Mého vnuka obléká do růžové i modré, oslovuje ho ono a chce po nás, abychom to dělali také.

Musela jsem se přizpůsobit

Nerozumím současnému světu, ale toto mi přijde opravdu padlé na hlavu. Vždyť je to jasný kluk, copak to nevidí? Ještě ten den jsem se Milana ptala, jestli to Karin myslí opravdu vážně a jestli mu to nevadí. „Nevadí mi to, ona to porodila a já udělám vše proto, aby byla šťastná," řekl mi do očí.

Opravdu jsem už asi moc stará na to, abych takový módní výstřelek ve výchově dětí pochopila. Karin ale nezměním a pokud chci aspoň někdy vídat svého vnuka, musím se přizpůsobit jejímu přání. I když je mi to proti srsti.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články