Renata (33): Po narození vymodleného syna necítím žádnou radost. Přistihla jsem se při absurdní myšlence

Renata (33): Po narození vymodleného syna necítím žádnou radost. Přistihla jsem se při absurdní myšlence
Zdroj: Freepik

Pro většinu matek je jejich dítě požehnáním a radostí. Pro Renatu to ale neplatí. Když se jí s přítelem konečně narodil syn Adámek, myslela si, že bude šťastná, opak je ale pravdou.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 09. 03. 2022 10:00

S přítelem Honzou (35) jsme se prvního potomka nemohli dočkat. Samozřejmě, že se to neobešlo bez komplikací. Dlouho trvalo, než se mi podařilo otěhotnět. Nakonec to nezůstalo jediným problémem.

V těhotenství šlo všechno jako po másle

O dítěti jsme začali mluvit před pěti lety. Žili jsme spolu už rok a půl a oba jsme si moc přáli založit rodinu, což nakonec nebylo tak jednoduché. Trvalo nám skoro tři roky, než se zadařilo, a já konečně uviděla na testu dvě čárky.

Těhotenství jsem si užívala. Netrpěla jsem ranními nevolnostmi a přesně rozuměla ženám, které tvrdí, že to bylo nejkrásnější období jejich života. Měla jsem to úplně stejně. Dokonce i porod pro mě nebyl takový strašák, jak to má spousta žen. Skoro jsem se na něj i těšila, už jsem konečně chtěla vidět našeho syna.

S Adamovým narozením se vše komplikuje

Všechny radosti ale jako mávnutím proutku zmizely, když se Adámek narodil. Teď je mu osm měsíců a já spíš zažívám peklo než ráj na zemi. Adámek prostě není klidné dítě. Už v porodnici neustále plakal a já neměla ponětí, jak ho uklidnit. Všichni mi říkali, že v domácím prostředí se to zlepší, ale nestalo se tak.

První dva měsíce jeho života byly opravdu náročné. Skoro vůbec jsme s přítelem nespali, protože Adámek nepřestával plakat. Všichni nás uklidňovali, že po třetím měsíci se to srovná, ale i v tom se pletli. Adámek pláče bez zjevné příčiny dál.

Chtěla bych vrátit čas

Spánkový deficit, nervozita i stres si navíc začaly vybírat daň nejen na mém vztahu s Honzou ale i na mně. Jsem unavená, podrážděná a kolikrát mě přepadají myšlenky, že bych nejraději všechno hodila za hlavu a utekla. S Honzou se neustále hádáme a štěkáme na sebe, přijde mi, že s narozením Adámka prochází náš vztah zatěžkávací zkouškou a zatím to nevypadá, že by to dopadlo dobře.

Je mi to hrozně líto, protože Honzu miluju a ráda bych to s ním všechno napravila a žila jako před Adámkovým narozením. Nejraději bych vrátila čas a řekla sama sobě, že na dítě ještě nejsme připravení a že po jeho narození to bude jen a jen horší.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články