Mája (24): Partner mi v těhotenství při hádce vrazil facku. Nevím, jak se k tomu postavit

Mája (24): Partner mi v těhotenství při hádce vrazil facku. Nevím, jak se k tomu postavit
Zdroj: Unsplash

Těhotenství je nesmírně křehkým obdobím v životě každé ženy. Pokud má navíc vedle sebe partnera, který to tak nevnímá, může nastat velký problém. Michal ke všemu překročil veškeré hranice slušnosti, které měli s Májou ve vztahu nastaveny.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 21. 12. 2021 13:00

S Michalem jsme se vždycky hodně hádali. Marně jsem doufala, že až otěhotním, budu pro něj ta křehká květinka, kterou bude mít potřebu ochraňovat. Ani tehdy ovšem nešel pro ostrá slova daleko a já často končila s pláčem ve vedlejší místnosti.

S ničím mi nepomohl celé těhotenství

Čím více se blížil termín porodu, tím více mi jeho slova ubližovala. "To si myslíš, že když jsi těhotná, tak si z tebe každý sedne na zadek?" argumentoval často. Vím, že umím občas rýpat a jsem hádavá.

Důvodem našich rozepří byla hlavně absence pomoci, kterou jsem si od Michala tolik přála. Natékaly mi nohy a bylo mi čím dál hůř, nezvládala jsem vše tak, jako dřív. On se přesto nezvedl od televize. Chodil do práce, něco vydělal, přišel domů a lehl si. Já ale musela pracovat také, protože jeho mzda nestačila na pokrytí našich nákladů. A na mateřskou jsem nárok neměla.

Dostala jsem od něj facku

Když jsme se pohádali ten osudný večer, důvod to mělo stejný. Žehlila jsem, nohy mi natékaly, že už jsem ani stát nemohla, a do toho jsem měla v troubě základ na svíčkovou. Chtělo se mi brečet a přemýšlela jsem, že nikdy nemůžu dodělat vše, co ještě bylo třeba. Michal přitom koukal už na třetí film.

"Nemohl by ses taky někdy zvednout a pomoct mi? Už nemůžu," ozvala jsem se. "Prosím tě, co budeš dělat, až tady bude to mimino? Normálně to ženský taky zvládají," odpověděl mi arogantně. Začali jsme se hádat a řvát na sebe. Já odešla do ložnice, třískla jsem s dveřmi, a pak se vrátila. Znovu jsme se poštěkali, a pak to přišlo: Michal mi dal facku. Takovou, že se mi až podlomily nohy. Okamžitě jsem se rozbrečela a utekla do pokoje.

Od té doby spolu nemluvíme

Nemohla jsem uvěřit, že uhodil těhotnou ženskou, byla jsem v absolutním šoku. Myslela jsem si, že se přijde omluvit, ale to neudělal. Jen si vzal peřiny a šel spát do obýváku. Další dny jsme spolu nemluvili. Nemůžu to rozdýchat a zvedá se mi z něj žaludek.

Uvažuju, zda mám ještě teď v osmém měsíci odejít a vychovávat dítě sama. Nebo mu to odpustit? Stalo se to poprvé. Ale co když se to bude opakovat?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články