Jarka (37): Nevadí mi, že si exmanžel našel mladou přítelkyni. Štve mě ale, že kazí výchovu našich dětí

Jarka (37): Nevadí mi, že si exmanžel našel mladou přítelkyni. Štve mě ale, že kazí výchovu našich dětí
Zdroj: Unsplash

Když máte s exmanželem děti ve střídavé péči, předpokládáte, že se na jejich výchově shodnete. Jarka řeší neobvyklý problém. Její ex má mladou přítelkyni, která přistupuje k výchově hodně volně.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 05. 2022 07:00

Můj bývalý manžel Ota (42) si našel novou partnerku. Na začátku mi to bylo úplně jedno. Dávno už k němu necítím žádnou lásku ani nenávist. Teď mi to ale zas tak jedno není, jeho nová partnerka totiž zasahuje do výchovy našich dětí. A to se mi opravdu nelíbí.

Rozešli jsme se v dobrém

S Otou jsme se rozvedli před více jak pěti lety. Nebylo to jak blesk z čistého nebe, k odloučení se schylovalo delší dobu. Pořád jsme se hádali. A když už nám přišlo, že naše rozepře ovlivňují i děti, rozhodli jsme se pro radikální krok. Rozvod byl dobrým řešením.

Naše dvě děti Emu (9) a Petra (6) máme od té doby ve střídavé péči. Dohodli jsme se na tom společně, nechtěli jsme je vytrhávat z jejich prostředí. A snažili jsme se, aby je rozvod ovlivnil co nejméně. Ota se proto stěhoval jen kousek od nás. Chtěl, aby to děti neměly do školy daleko.

Exmanžel si našel mladou přítelkyni

Od rozvodu uplynulo pět let a nám tohle uspořádání fungovalo. Ota si asi před půl rokem našel novou přítelkyni. Ema (27) je čerstvě po škole. Nevadí mi, že je mezi nimi takový věkový rozdíl, ani mi nevadí, že oproti mně vypadá mladě, krásně a upraveně. Co mě však dokáže vytočit do nepříčetnosti, je to, jak se nám motá do výchovy dětí.

Emu a Petra se snažíme vychovávat pevnou rukou. Nedovolujeme jim všechno, o co si řeknou. Ani já ani Ota z nich nechceme mít rozmazlené děti, které si s rodiči dělají, co se jim zlíbí. Ema ale naše snahy hatí.

Ema jim všechno povolí

Už několikrát jsem se nestačila divit, jak děti zvlčely, když přišly z týdne stráveného u Oty a Emy. Jsou jako z divokých vajec. Například jeden den na mě už od rána dorážely, jestli bych jim nedala nějakou sladkost. „Dám vám ji, ale až po obědě," řekla jsem jim. „Ema by nám ji dala hned," otočil se na mě naštvaně Petr.

A tak to není jen se sladkostmi, ale například i s hrami na tabletu. Ema jim prostě všechno povolí a mě to opravdu štve. Chtěla bych, aby respektovala moji výchovu. Asi si budu muset s Emou a Otou promluvit, protože takhle to dál nejde.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články