Veronika (25): Známe se celý život, ale teď se z toho najednou stala láska

Veronika (25): Známe se celý život, ale teď se z toho najednou stala láska
Zdroj: Freepik

Veronika má už od dětství věrného přítele Jakuba. Vždycky si myslela, že jsou jen přátelé. Když začala chodit s jiným mužem, Jakub šel do ústraní. Náhoda je ale znovu svedla dohromady. Začali spolu spát a ona nevěděla, co si myslet. Dnes už mají oba ve svých citech jasno.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 04. 2022 07:00

Jakub (25) je můj nejlepší kamarád již od osmi let. Za ty roky, co se známe, jsme spolu zažili hodně. Dokonce jsme spolu začali po čase nezávazně spát. Z kamarádství s výhodami se stala nakonec láska a my se budeme brát.

Kamarád Jakub byl jako můj bráška

S Kubou jsme spolu odchodili celou základní školu. Trávili jsme společně i hodně volného času. Bydleli jsme na menším sídlišti, takže jsme k sobě měli vážně blízko. Naše rodiny se přátelily, jezdilo se na hodně společných dovolených. Máma vždycky říkala, že jsme jako sourozenci. A myslím, že měla pravdu.

Svého času mi dělal bráchu, kterého jsem nikdy neměla. Na střední školu jsme chodili sice každý jinam, ale naše kontakty nevymizely. Jezdili jsme spolu například jako praktikanti na dětské tábory, nebo pořádali různé charitativní akce pro týraná zvířata. Vždy jsme měli hodně společného. Když jsem měla trápení, šla jsem rovnou za Kubou.

Vždycky našel ta správná slova, jak mi pomoct. Byl to zkrátka můj nejlepší a nejvěrnější přítel. Věci se trochu změnily v době, kdy jsem se zamilovala do Gabriela. Vypadalo to na vážný vztah, který by mohl fungovat. Moc jsem si přála, aby si kluci rozuměli, ale nějak se nedařilo. Gabriel neměl Jakuba rád.

Našla jsem si přítele, který Jakuba neměl rád

Bylo to pro mě velmi složité. Myslela jsem si, že Gabriela miluji. Jenže ten nesnášel mého nejlepšího přítele. Navíc, Kuba mi jednou řekl, že z něj nemá dobrý pocit. „Má v očích faleš, dávej si pozor," řekl mi jednou. Jeho slovům jsem nerozuměla. Po čase po mě Gabriel chtěl, abych styky s Kubou omezila.

Zaslepená láskou jsem ho poslechla. Myslím, že téměř rok jsem Kubu neviděla. Až náhoda nás znovu svedla dohromady. Když jsem s ním po tak dlouhé době zase mluvila, došlo mi, jak moc mi chyběl. Opět jsme navázali tam, kde jsme přestali. Něco ale bylo jinak. Už jsem ho nevnímala jen jako přítele, ale jako něco víc.

A pak se to stalo. Byl to klasický filmový večer, který jsme trávili spolu. Když se ke mně po skončení filmu Kuba nahnul a políbil mě, nebránila jsem se. Už to nebyl ten kluk z dětství, ale muž, do kterého jsem se zamilovala. Ten večer jsme se spolu pomilovali. Bylo to procítěné, plné lásky a něhy. V hlavě mi to udělalo neskutečný zmatek.

Kamarádství přerostlo v lásku

O svých citech jsem před Kubou mlčela. Při dalším setkání jsme se zase pomilovali. Necítila jsem ani vinu vůči Gabrielovi. Moje city k němu chladly. Jen jsem sama nevěděla, co se to se mnou a Kubou děje. Nakonec to rozlouskl sám, když mi vyznal lásku. „Musím ti něco říct," začal při jedné schůzce. „Už takhle nemůžu. Miluju tě a chci s tebou být," pronesl.

Radost, kterou jsem pocítila, se nedá popsat. Jeho slova jsem opětovala. Následoval bouřlivý rozchod s Gabrielem. Chvíli na to mě Kuba požádal o ruku. Řekla jsem ano. Beru si někoho, koho znám skoro celý svůj život. Známe své dobré i stinné stránky. Nikdo mě nemá přečtenou tak, jako právě Jakub. Miluji ho celým svým srdcem. Za měsíc se nám narodí dítě a já prožívám blažené pocity štěstí. Co se týče Gabriela, ukázalo se, že mě během vztahu podváděl. Kuba ho odhadl víc než dobře.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články