Františka (32): Dva lidé, které miluji nejvíc na světě, se začali nesnášet. Musím zjistit, co se stalo

Františka (32): Dva lidé, které miluji nejvíc na světě, se začali nesnášet. Musím zjistit, co se stalo
Zdroj: Pixabay

Františce záleželo na tom, aby jejího budoucí manžela měla ráda hlavně její máma. Nějakou dobu to vypadalo tak, že si sedli. Františka byla šťastná. Uběhlo pár let a Radek nemůže přijít tchyni na jméno. Stejná nevraživost panuje i z její strany. Františka se marně snaží zjistit, co se mezi nimi vlastně stalo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 04. 2022 13:00

Když jsem Radka (38) poznala, věděla jsem, že to je muž přímo pro mě. Moc mi záleželo na tom, aby se líbil i mé mámě. Ta je pro mě tou nejdůležitější osobu v životě. První seznámení mezi nimi proběhlo hladce a já se radovala, že se mamce Radek líbí. Bohužel, nemělo to dlouhého trvání.

Záleželo mi na tom, aby se přítel zamlouval i mamce

Máma pro mě vždycky chtěla to nejlepší. Byla často kritická k mým kamarádkám nebo k práci, kterou jsem si zvolila. Nemám zdání, jak to dělala, ale vždycky měla správný odhad. Povětšinou hned poznala, jaký záměr se mnou dotyčná osoba má. Dřív nebo později se její slova vyplnila. Právě proto pro mě bylo důležité, co řekne na muže, se kterým chci strávit zbytek života.

Byli jsme spolu půl roku, když jsem se odhodlala k tomu, abych Radka mamce představila. Zvolila jsem k tomu naši oblíbenou restauraci. Radek se snažil na mamku zapůsobit. Věděl, jak důležitá pro mě je. V den, kdy se poprvé setkali, se snažil možná až moc. Bylo to okaté, ale mamka na to slyšela.

Ze schůzky jsem odcházela spokojená. „Myslím, že se mamce líbíš," uklidňovala jsem Radka. Ten měl jiný pocit. „Já ti nevím, moc si mě prohlížela," uvažoval nahlas. Já věděla své. O rok později byla svatba. Tátu nemám od svých deseti let, takže součástí mého veliké dne byla jen mamka. Stále se zdálo, že můj manžel a máma se mají rádi.

Z ničeho nic se začali nesnášet

O dva roky později jsem porodila syna Vašíka. Máma mi v začátcích hodně pomáhala. A právě v té době to začalo. Radek se z ničeho nic začal k matce chovat jinak. S jistým opovržením. Někdy bych řekla, že k ní byl až drzý. Sondovala jsem u něj, proč taková změna. „Vy jste si s mamkou něco udělali?" zajímalo mě.

„Nevím o ničem," odbyl mou otázku. „Tak proč se k ní najednou chováš jinak? Nebýt jí, nemáme spoustu věcí," uhodila jsem na něj. „Možná není taková, jak si myslíš," řekl a nechtěl se o tom dál bavit. Musela jsem se obrátit na mamku a zjistit od ní, co se děje. Jenže ani ona nebyla konkrétní. Jen řekla, že možná Radek není takový, jakým se dělá.

Ani jeden z nich mi nedokázal říct, co se stalo. Jakmile se u nás doma potkali, jen do sebe šili. Někdy nešli daleko ani pro nějaký ten vulgarismus. Při jedné jejich ostřejší výměně názorů jsem do toho vstoupila. „Tak už mi sakra někdo řekne, co se mezi vámi stalo? Já už takhle dál nemůžu," utrhla jsem se na ně.

Musím zjistit, co se mezi nimi stalo

Oba se na sebe podívali vražedným pohledem. Radek řekl, abych se zeptala své matky. A ta? Ta mi řekla, abych se zeptala svého manžela. Nezjistila jsem nic. Vztah mezi nimi je otřesný. Hádají se, štěkají po sobě. Když máme jet někam společně, je to o kejhák. Ta vzájemná nenávist je mezi nimi vyloženě cítit.

Dokud nezjistím, co se mezi nimi stalo, nemohu tu situaci nějak řešit. Teď to řešíme tak, že k nám mamka jezdí, jen když Radek není doma. Když jedu já za ní, tak také bez manžela. Jenže mi to nevyhovuje. Oba jsou pro mě nesmírně důležití a nechci je od sebe separovat. Vážně potřebuji zjistit, co se doopravdy stalo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články