Anna (63): Syn udělal největší chybu svého života. Ale já ho v tom nechám, protože je vůl

Anna (63): Syn udělal největší chybu svého života. Ale já ho v tom nechám, protože je vůl
Zdroj: Unsplash

Když se Annin syn chystal udělat velkou chybu, snažila se mu to rozmluvit. Jenže si nedal říct a s báječnou Markétou se rozvedl. Po několika měsících však Daniel prozřel a zjistil, že chce Markétu zpět. Obrátil se na Annu, aby mu s tím pomohla. Ta však váhá.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 07. 2022 13:00

Rozvod svého syna Daniela (43) jsem oplakala. Opustil tu nejlepší ženskou pod sluncem. Markéta (38) je ztělesněné dobro. Danielovi stačilo pár měsíců na to, aby zjistil, jak velkou chybu udělal. Po mě teď chce, abych mu pomohla dostat Markétu zpátky. A já si nejsem jistá, jestli chci. Ublížil nejen jí, ale i mě.

Syn opustil báječnou ženu

Daniel byl s Markétou bezmála patnáct let. Podle mě to byla ta nejlepší žena, jakou si mohl přát. V manželství se chovala přesně tak, jak se žena chovat má. Danielovi nic nechybělo. Markéta byla hlavně strašně hodná. Už při pohledu do jejích očí musel každý hned poznat, jak moc pokorný člověk to je.

Mají spolu dvanáctiletého syna Marka. Z náhlého rozvodu svých rodičů byl vystrašen. Musel ze dne na den odjet od matky a zůstat u otce. A ten za všechno může. Uhnala ho nafoukaná Táňa (35) od nich z práce. Tak dlouho si na něj brousila zuby, až ho dostala. Už delší dobu jsem měla podezření. Podle toho, jak mluvil, že ta Táňa bude něco chtít...

Když mi volala uplakaná Markéta, automaticky jsem jí nabídla útěchu. „Já vůbec nevím, co se stalo. Proč odešel?" brečela zoufale. „Protože je to vůl," zlobila jsem se na syna. „Co teď budu dělat?" hledala u mě útěchu. Samotné mi to bylo velmi líto. Plně jsem si uvědomovala, jaké štěstí v Markétě máme.

Syn prozřel, ale už je pozdě

Snažila jsem se Danielovi rozvod rozmluvit. Ten se mnou ale vyběhl, abych se nestarala, že je to jeho život. A v podstatě měl pravdu. Já bych jen nebyla ráda, aby udělal možná tu největší chybu svého života. Na rozvod skutečně došlo. Snacha to chtěla mít rychle za sebou, takže mu přistoupila na všechno.

Marka si střídají po týdnech. Chudák. Neví, co si myslet. Ani nedostal prostor, aby to vstřebal a už byl postaven před novou věc. Daniel si totiž Táňu poměrně rychle nastěhoval k sobě. A právě od Marka mám informace o tom, co je ta ženská zač. Syn jí prý všechno platí. Ona nehne doma ani prstem. Jen se courá po večírcích a na Marka je zlá.

Marek i Markéta jsou z celé situace stále opaření. Ani jeden z nich to totiž nečekal. Uběhlo pár měsíců a Daniel trochu prozřel. Sám se mi svěřil, že to s Táňou není takové, jak si maloval. „Ona ze mě ždímá jen peníze," začal. „Neuvaří, neuklidí a co hůř, ani mě nepohladí," tekly mu slzy. „Hochu, máš cos chtěl," vyložila jsem mu, co si o tom všem myslím.

Syn chce dostat bývalou ženu zpět

Po dalších měsících mě Daniel výslovně požádal, abych mu pomohla s Markétou. „Mami, musím ji dostat zpět. Byla to chyba," přiznal se. Vzala jsem si čas na promyšlenou. Já se totiž za jeho jednání stydím. Jak sama před sebou, tak před Markétou. Ta si to prostě nezasloužila. Ani si nejsem jistá, jestli chci synovi pomoct.

Od rozvodu jsem se s Markétou nepřestala stýkat. Záleží mi na ní a na jejím štěstí. Ona a Marek jsou moje všechno. Myslím si, že když se Daniel do té šlamastiky dostal, tak ať se z ní taky vyhrabe. Je to jeho život, ne?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články