Petra (56): Přistihla jsem se, že mám raději snachu než dceru. Ta mi to teď dává pořádně vyžrat

Petra (56): Přistihla jsem se, že mám raději snachu než dceru. Ta mi to teď dává pořádně vyžrat
Zdroj: Pixabay

Petra zjistila, že má raději snachu než vlastní dceru. Mahulena totiž jen proplouvá životem, zatímco Jarmila je veselá a společenská. Petra tak tráví většinu času se snachou a dcera začala žárlit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 11. 2021 13:00

Kdo může zato, že mám bližší vztah se snachou než s vlastní dcerou? Já? Dcera? Snacha? Já odpověď znám. Může zato dcera Mahulena. Snacha Jarmila je ztělesněná představa toho, jak bych si přála, aby se chovala moje dcera. Cítím, že už se nevydržím dlouho přetvařovat.

Budoucí snacha mi padla do oka

Když nám syn Jirka před lety představoval Jarmilu, moc se mí líbila. Byla přátelská, usměvavá a na můj vkus i velmi zábavná. Když k nám mladí přijeli, návštěvu jsem si vždycky užívala. S Jarmilou jsem začala trávit poměrně dost času. Bohužel víc než s vlastní dcerou.

Mahu je taková zvláštní. Vždycky na lidech hledala jen chyby. Ráda poukazovala na nedostatky druhých, ale na ty své zapomínala. Nikdo jí nebyl dost dobrý, v drbech se vyloženě vyžívala. To Jarmila je pravý opak. Věnuje se tolika dobročinným věcem, že bych se nedivila, kdyby měla nad hlavou svatozář.

Ve chvíli, kdy nám mladí oznámili, že se budou brát, přetékalo mi srdce radostí. Už dlouho jsem si tajně přála, aby Jarmila oficiálně patřila do rodiny. Dokonce mě poprosila, abych s ní svatbu zařídila. Od svatebního oznámení po svatební dort. Chodily jsme spolu po salónech zkoušet šaty a seděly do noci nad výběrem restaurace. V té době jsme se hodně sblížily.

Mám snachu raději než dceru

Kdo to těžce nesl, byla Mahulena. Najednou toužila po tom, abychom trávily čas spolu. ,,Já dneska nemůžu. Jdeme s Jarmilou zařizovat květiny na svatbu. Můžeš jít s námi, jestli chceš,“ nabídla jsem dceři. ,,Mě tyhle svatební věci nebaví, jděte si samy,“ urazila se. Na svatbu svého bratra dokonce ani nechtěla přijít.

Po veselce jsme se s Jarmilou vídaly dál. Vzhledem k tomu, že je hodně společenská, mě často vezme do divadla nebo na nějakou výstavu. Je pořád tak pozitivně naladěná, že být v její přítomnosti je za odměnu. Což se o Mahuleně říct nedá.

Je pořád nabroušená, nemá žádné zájmy ani koníčky. Nechává se vláčet životem, aniž by se o něco pokusila. Přítele sice má, ale bůh ví, jak to mezi nimi je. Často mění zaměstnání a co se týče dětí? O těch nechce ani slyšet. Kdybych ji měla označit jedním slovem, řeknu že je zapšklá. Nejednou jsem se přistihla při pocitu, že mám Jarmilu raději než dceru.

Dcera na sebe upozorňuje skrze problémy

Mahulena na mě začala tak dorážet svojí žárlivostí, že čím víc tlačí na pilu, tím míň ji chci vidět. Utíkám před ní za snachou. Ta asi pochopila, jak se věcí mají, ale je taktní, takže se mě na nic neptá. Dcera je pro mě velkým zklamáním, ale to jí nesmím nikdy říct. I přesto, jak se věcí mají, nerada bych ji ranila.

Jen bych si někdy přála, aby byla jako Jarmila. Aktuálně jsou naše vztahy na bodu mrazu. Mahulena začala dělat problémy, aby na sebe stáhla pozornost. Nedávno jsem se dozvěděla, že spala na záchytce, protože v centru města vyváděla. Už nemám ani chuť ji umravňovat. Mám teď jiné starosti. Jarmila je těhotná a co nevidět bude rodit. Musím se připravit na roli babičky.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články