Bohumil (44): Žena se synovi nevěnovala, když byl malý. Teď to chce doběhnout, jenže z něj dělá mamánka

Bohumil (44): Žena se synovi nevěnovala, když byl malý. Teď to chce doběhnout, jenže z něj dělá mamánka
Zdroj: Pixabay

Bohumila štve, jak se jeho žena chová k dospělému synovi. Dělá z něj mamánka, který si sám neuvaří ani čaj. On se snaží, aby z kluka něco bylo, ale Petra to celé hatí. Důvodem je to, že když byl syn malý, neměla na něj čas. A teď si to chce vynahradit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 06. 2022 13:00

Máme s manželkou Petrou (43) syna Gabriela, který nedávno oslavil osmnácté narozeniny. Jeden by řekl, že je dospělý. Možná by tomu tak i bylo, nebýt jeho matky. Petra z něj pořád dělá malé dítě, které si nezaváže ani tkaničku. Kluk je kvůli tomu zcela neschopný. A co hůř, je nesamostatný. Pořád musí mít za zadkem svou „maminku".

Žena začala dohánět ztracené roky

Nepamatuji si, že by manželka o syna měla takovou péči, když byl malý. Pár měsíců po jeho narození se vrátila do práce. Gabriela tehdy hlídala tchyně. U nás doma vydělává víc manželka, takže jsme si nemohli dovolit, aby byla na mateřské příliš dlouho. Kdyby si syn pamatoval něco z útlého dětství, určitě by to nebyla jeho matka.

Tu spatřil vždy večer a kolikrát už napůl spal. Nechci tím říct, že by ho manželka zanedbávala. Jen byla hodně pracovně vytížená a na rodinu měla málo času. O syna se vlastně pořádně začala zajímat až kolem jeho puberty. Když mu bylo 13 let, Petra změnila práci. Brala stejné peníze, ale měla víc času.

Tehdy jí podle mě došlo, že se synem vlastně pořádně nebyla. A tak začala dohánět ztracené roky. Najednou se mohla roztrhnout, aby byla na každém jeho fotbalovém zápase. Pravidelně ho začala vyzvedávat ze školy a dělat s ním úkoly. Mě se na to dívalo dobře. Konečně byla žena víc doma a já měl pocit úplné a fungující rodiny.

Manželka věnuje synovi přehnanou péči

Po dalších třech letech jsem měl ale pocit, že to manželka přehání. Kluka nenechala být ani na chvíli. Když si našel holku, hned mu dovolila, aby ji k nám vodil. Pak jim ale lezla do pokoje a hrála si skvělou mámu. Nejhorší na tom bylo, že on jí to baštil. Místo toho, aby mámu z pokoje vyhodil, udělal jí místo na posteli.

Nejednou jsem si všimnul, jak je Gabriel nemožný. Sám si neuvaří čaj, neudělá míchaná vajíčka. Když jsem po něm chtěl, aby posekal zahradu, málem si usekl nohu. Já za tím viděl přehnanou péči jeho matky. Gabriel si nedávno vymyslel, že chce jet s klukama do Alp a zdolávat hory. Petra s ním po večerech trénuje stavění stanu či rozdělávání ohně.

Dokonce mu zabalila tašku. Osmnácti letému klukovi balila krosnu! Když jsem se ptal, proč si to neudělá sám, Petra do toho hned skočila. „Chci mu to zabalit. Je to můj koblížek, tak ať má všechno," pronesla šišlavým hlasem. Večer jsem jí v posteli řekl, že by ho měla nechat trochu žít a dopřát mu samostatnost.

Kvůli manželce není náš syn samostatný

Málem se rozbrečela, že od toho má přece mámu. Vůbec nechápe, co z toho kluka dělá. Nekňubu, který pak doma ani neuvaří. A největší perličkou pro mě asi je, že mu k narozeninám koupila auto. Ani se neporadila a rovnou ho koupila. Když jsem já udělal papíry, musel jsem si na auto vydělat.

To u našeho syna nehrozí. Ten na brigádě ještě nebyl. Proč by také někam chodil, když mu Petra pořád dává peníze. Nemyslete si, že ho nemám rád. Mám a moc! A proto bych si přál, aby mu žena dala volnost a možnost se někdy rozhodnout sám za sebe. Mě totiž přijde, že je do života zcela nepoužitelný.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články