Lucie (49): I po rozvodu žijeme a hádáme se s exmanželem v jednom bytě. Je to peklo

Lucie (49): I po rozvodu žijeme a hádáme se s exmanželem v jednom bytě. Je to peklo
Zdroj: Freepik

Rozvod je v současné době naprosto běžnou životní událostí. Je pochopitelné, že když si dva lidé přestanou rozumět, a nelze to napravit, jdou od sebe. Paní Lucie ale i po rozvodu zažívá peklo, musí totiž žít se svým exmanželem v jednom bytě.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 07. 2022 14:30

S Láďou (52) nám to vydrželo přes pětadvacet let. Začátky našeho manželství byly opravdu kouzelné. Když se nám narodil syn Aleš, kterému je letos už 25, byli jsme opravdu moc šťastní. Teď je tomu ale jinak, rozvod byl jediným možným řešením.

Přestali jsme si s manželem rozumět

Ještě když byl Aleš malý kluk, bylo mu kolem deseti let, to s manželstvím vypadalo bídně. Nedokázali jsme spolu vůbec vyjít. Hádali jsme se skoro nonstop. Nedokázali jsme se shodnout, kdo Aleše odveze na kroužek, kdo uvaří večeři nebo kam pojedeme v létě na dovolenou. Každý den se našlo něco.

Jednoho dne jsme si ale řekli dost. Chtěli jsme být pro Aleše dobrými rodiči, a proto jsme se začali krotit. Už jsme se tolik nehádali, a to všechno jen kvůli němu. I rozchod jsme oddalovali. Chtěli jsme počkat, až Aleš vyroste. Aby nevyrůstal v rozpadlé rodině.

Požádali jsme o rozvod

Když se Aleš před šesti lety odstěhoval na kolej a doma byl stále méně, neváhali jsme dlouho. Dohodli jsem se, že se rozvedeme. Oba jsme chtěli začít od znova. Jak totiž Aleš odjel, naše přetvářka se rozpadla a všechno začalo nanovo. Hádali jsme se, kdo dá nádobí do myčky, kdo vysaje nebo opraví nefunkční sprchu. Doma to začalo být k nevydržení.

Rozvod byl jediná možnost, jak se z toho všeho nezbláznit. Nastal ale jeden problém, se kterým jsme nepočítali. Ani jeden se nemůžeme odstěhovat, a tak jsme nadále nuceni žít spolu ve čtyřpokojovém bytě.

Nemůžeme se odstěhovat

Byt máme totiž na hypotéku, která stále není splacená. Zbývá posledních deset let. Rádi bychom ten byt prodali, abychom si peníze mohli rozdělit a šli každý po svém. Ale i když je na trhu dlouho, nikdo ho nechce.

Měli jsme už pár vážných zájemců, jenže nikdy z toho nic nebylo. Náš byt je totiž dost atypický, což ne každému vyhovuje. A tak jsme nuceni stále žít spolu. Ani jeden nemáme na to, abychom se odstěhovali do pronájmu. Platit k hypotéce ještě nájem není reálné. Proto je posledních pět let soužití opravdovým hororem. Jsem ráda, když přežiju každý další den.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články