Vítek (39): Brácha mi zachránil život i syna, nikdy mu to nezapomenu

Vítek (39): Brácha mi zachránil život i syna, nikdy mu to nezapomenu
Zdroj: Unsplash

Vítek se po rozvodu ocitl na rozcestí. Nevěděl, co se svým životem dál. Přišel o manželku i syna Jakuba. Pomohl mu bratr Martin. Nabídl mu domov a společně vychovávají malého Jakuba. I když si je Vítek vědom toho, že jejich model rodiny není typický, cítí se velmi šťastně.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 07. 2022 13:00

Po rozvodu jsem nevěděl, kam patřím. Kdo jsem a co budu dělat. Syn Jakub (9) mi zůstal ve střídavé péči. K mému velkému překvapení jsem našel útěchu u svého mladšího bratra Martina (34). Žijeme pod jednou střechou a fungujeme jako rodina. I když to není typický model rodiny, jsem takto po letech znovu šťastný.

Po rozvodu jsem se nemohl najít

S Klárou (35) to byla od začátku láska jako trám. Bohužel, jen z mé strany. V době našeho seznámení jsem byl na vrcholu své kariéry. Bral jsem pohádkové peníze. A to bylo to, co na mě Klára milovala. Lásku ke mně hrála tak dobře, že jsem tomu věřil. Když byly synovi čtyři roky, zjistil jsem, že Klára mě podvádí.

Tehdy jsem byl přesvědčený, že jsem schopen jí to odpustit. Chtěl jsem za to slib, že už to nikdy neudělá. Ten mi sice dala, ale nedodržela ho. Dobrotu sekala sotva rok, poté s tím znovu začala. Nakonec náš vztah ukončila sama a začala žít s ještě bohatším mužem. Málem mi sebrala i syna, ale to se jí nepodařilo.

Slíbil jsem si, že kvůli němu život nevzdám. Pronajal jsem si menší byt v Praze. Přál jsem si, aby se syna náš rozvod dotknul co nejméně. Věděl jsem, že ho Klára očkuje proti mně. Jakub byl malý a měl v hlavě guláš. Svého času ke mně ani nechtěl. Tehdy jsem to chtěl vzdát a všechno zahodit. Ale brácha Martin mi to nedovolil.

Mladší brácha mi nabídl domov

„Nesmíš jí ho nechat. To je přesně to, o co jí jde. Ty jsi jeho táta, a tak to taky zůstane. Spolu to zvládneme," podporoval mě. Jsem mu za to vděčný, protože z velké části je to jeho zásluha, že jsem dnes šťastný. Dál jsem bojoval o synovu přízeň. Dokonce jsem odešel z firmy, abych na něj měl víc času.

Martin si v té době koupil menší domeček kousek od Berouna. Pustil se do rekonstrukce a my mu s Kubou jezdili pomáhat. Martin byl skvělý strýc, pomohl mně a synovi najít si k sobě cestu. Martin je sám takový zvláštní samotář. Ženu na trvalý vztah nechce. Stačí mu, když sem tam nějakou sbalí.

My jsme každý rok v létě jezdili s Kubou za bráchou. Skvěle nám to fungovalo. Martin uklízel a vařil. Já zase dělal na zahradě a úpravy na domě. Když mi jednoho dne navrhnul, abych se k němu nastěhoval, byl jsem vlastně rád. U bráchy jsem si připadal doma. Později se k tomu stejnému přiznal i Kubík.

Nejsme typický model rodiny

Byt v Praze si sice dále udržuji, ale to jen proto, abych během školního roku nemusel Kubu vozit takovou dálku. Jsem s bráchou pod jednou střechou spokojený. Oba víme, že si o nás lidé myslí bůh ví co, ale je mi to jedno. Dokonce jsme si koupili dva psy. A Martin se také podílí na výchově mého syna.

Co je pro mě ale nejvíc důležité? Kubík je šťastný. Má to tady rád. Nepotřebuje vymoženosti jako počítač nebo mobil. Vím, že náš model rodiny není typický. Pro někoho může být divné... ale víte co, tak ať. Všichni tři jsme spolu šťastní. A tom to je.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články