Renata (33): Žijeme jen z mého platu a ještě bydlíme u tchyně. Už to dlouho nevydržím

Renata (33): Žijeme jen z mého platu a ještě bydlíme u tchyně. Už to dlouho nevydržím
Zdroj: Unsplash

Finance hrají důležitou roli v každém vztahu. Partneři by se na nich měli podílet spravedlivě. Renatin přítel je ale přesvědčený o opaku. A jí kvůli tomu začíná docházet trpělivost.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 07. 2022 14:30

S Pepou (37) chodím přes dva roky a začíná mi být jasné, že náš vztah nemá budoucnost. Nejenže nemáme pořádně kde bydlet, ale Pepa nemá žádnou snahu s tím něco dělat. Všechno nechává jen na mně.

Nový vztah vypadal slibně

Před dvěma roky jsem si myslela, že Pepa je úžasný chlap. Měl velmi dobrou práci a byl neskutečně milý. Už nějaký ten rok mi tikají biologické hodiny. I kvůli nim jsem si myslela, že by mohl být výtečný otec. Nejenže se choval velmi krásně k mým neteřím, ale také sám několikrát řekl, že by si brzy přál dítě.

Takový byl na začátku našeho vztahu. Před rokem se ale všechno změnilo. Pepa přišel o práci. Ve firmě pracoval docela dlouho, proto ho to opravdu vzalo. Když mi to říkal, byl z toho hodně zničený. Já jsem si bláhově myslela, že se oklepe, ale opak je pravdou.

Přítel nehne ani prstem

Už rok ho živím prakticky jenom já. Pepa není schopný najít si žádnou práci. „Jsi normální a zdravý čtyřicetiletý chlap, proč prostě nemůžeš vstát z gauče a začít něco dělat? Takhle to dál nejde, podívej se, jak jsme dopadli,“ říkám mu neustále. Ale s ním to ani nehne. Dál si mele svoje. „Na to není ten správný čas. Stejně by mě teď nikde nevzali,“ říká mi. Já si ale myslím, že dokud to nezkusí, nic nemůže vědět jistě.

Jsme ale v dost nepříjemné situaci. Už rok žijeme jenom z mého platu a z toho, co Pepovi posílají z pracáku. A teď, jak se všechno zdražuje, už to není dál udržitelné. Navíc jsme přišli i o byt.

Přišli jsme o byt

Bydleli jsme totiž jen v pronájmu, který jsem už neutáhla. Proto jsme se museli přestěhovat k Pepově matce. Je to pro mě opravdu ponižující. Bydlíme tam už dva měsíce a opravdu není nic horšího. Myslela jsem si, že teď to Pepu konečně nakopne k tomu, aby něco dělal, ale stále jen leží doma.

Ani to, že žijeme ve dvoupokojovém bytě s jeho matkou, s ním nehne, aby si našel práci. Je to opravdu šílené a mně začíná docházet trpělivost. Má vůbec takový vztah ještě smysl? Potřebovala bych jasnou indicii, jestli mám dál Pepu přemlouvat, aby si konečně našel práci. Nebo už je to zbytečné a měla bych ho opustit...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články