Kamila (34): Manžela doma moc nevidíme, teď nás chce uplatit drahou dovolenou

Kamila (34): Manžela doma moc nevidíme, teď nás chce uplatit drahou dovolenou
Zdroj: Pexels

Čas strávený s rodinou je velmi důležitý. Jenže ne vždy se nám to daří podle našich představ. Paní Kamila není spokojená se svým manželem, který sice má dobře placenou práci, ale musí v ní trávit celé dny.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 07. 2022 13:00

S Tondou (36) jsme svoji šest let. Máme spolu dvě děti – Tomáška (7) a Barušku (3). Vypadáme možná jako šťastná rodina, ale opak je pravdou. Tonda na nás nemá čas, tráví totiž celé dny v práci.

Manžel má novou práci

Tondu před čtyřmi lety vyhodili z práce, kde byl od školy. Hodně ho to vzalo, protože nepochopil důvod, proč dostal padáka. Dlouho jsme žili z ruky do úst. Nemohl najít dobrou práci, kde by mu dali dostatek peněz, aby uživil celou rodinu a platil hypotéku. Bylo to hrozné období.

Před třemi lety ale hledání skončilo. Jeden z jeho známých mu nabídl velmi dobrou pozici, kde by si dokonce platově hodně polepšil. Dlouho neváhal a hned ji přijal. Byla jsem ráda, konečně jsem nemusela počítat, kolik utratíme a jestli vyžijeme do další výplaty.

Nejsem spokojená s manželovou prací

Teď je to všechno jinak. Peněz máme dostatek, konečně můžu kupovat kvalitní bio potraviny. A navíc si mohu pořídit i něco pořádného na sebe. Má to ale jeden háček. Na můj vkus tráví Tonda v práci až moc času. Předtím si vždycky našel čas i na nás. Jezdili jsme o víkendech na výlety, ve všední den jsme chodili na procházky a bylo to úžasné.

Teď je Tonda v práci od nevidím do nevidím. Ráno odchází před šestou hodinou a domů se vrací leckdy až po sedmé. Podobně to je i o víkendech. A když má náhodou volno, tak jen sedí na gauči a nás si nevšímá.

Manžel nám chce vynahradit, že není doma

Už jsem to nevydržela a jeho nepřítomnost jsem mu vyčetla. „Já vím, že ti to vadí, ale prostě si na to musíš zvyknout. Nemůžu si v téhle době hledat novou práci, to prostě nejde,“ odpověděl mi. A tak před pár dny přišel se zajímavým nápadem. „Chtěl bych vám nějak vynahradit ten čas, kdy jsem nebyl s vámi. A tak jsem nám objednal dvoutýdenní zájezd na Krétu,“ oznámil mi.

Jsem mu za to vděčná, ale rovněž mě to mrzí. Raději bych byla, kdyby s námi trávil čas celý rok. A neměl potřebu to vynahrazovat dovolenou.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články