Matěj (26): Mám důvod k žárlení? Domnívám se, že partnerčin kamarád z dětství je něco víc

Matěj (26): Mám důvod k žárlení? Domnívám se, že partnerčin kamarád z dětství je něco víc
Zdroj: Unsplash

O tom, jestli mezi mužem a ženou může panovat jenom přátelství, se neustále vedou spory. Jeden tábor tvrdí, že to možné není, ten druhý je přesvědčen o opaku. Matěj byl vždy někde mezi, ale teď se přiklání ke druhé straně. A začal pořádně žárlit na kamaráda své přítelkyně.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 01. 2023 10:00

Nikdy jsem si nemyslel, že budu řešit vztahové problémy. Vždycky jsem byl spíše pohodář, který nechal věci plynout. A ony se vyřešily za mě. Teď jsem ale konečně našel dívku, na které mi záleží. A tak nechci nic ponechat náhodě.

Je to láska mého života

Vivien (24) je prostě nádherná, úžasná a dokonalá. Neexistuje dost superlativů, kterými bych ji mohl popsat. Chodíme spolu dva měsíce a jsem jak omráčený. Nedokážu si představit, že by mě někdy opustila. Takovou ránu bych prostě nezvládl. Proto chci udělat všechno, abych si ji udržel.

Snažím se jí snést modré z nebe a udělat vše, co jí na očích vidím. Žádný problém doposud v našem vztahu nebyl. Jsem si jistý, že ona je stejně zamilovaná jako já. Vidím jí to na očích. Teprve nedávná událost mě donutila přemýšlet, jestli bych se neměl začít bát, že bych ji třeba mohl ztratit.

Přijel její kamarád z dětství

Vivien a její rodiče pořádali doma menší předvánoční párty. Pozvali spoustu lidí. Dorazili i jejich velmi dobří známí, kteří mají syna stejně starého jako je Vivien. „S Oskarem jsem v podstatě vyrůstala. Naše rodiny spolu trávily hromadu času,“ řekla mi Vivien. „Od té doby, co studuje v zahraničí, se vídáme čím dál tím méně,“ dodala.

Už ten smutek v jejím hlase mi měl napovědět, že to mezi nimi bude vážnější, než jsem původně předpokládal. Když Vivien viděla přicházet Oskara, ihned přerušila konverzaci a skočila mu kolem krku. Objímala ho a dávala mu pusy. Cítil jsem se jako páté kolo u vozu. Nebylo mi vůbec příjemné, jak se ti dva k sobě mají.

Neuvěřitelně žárlím

Když mi ho přivedla představit, neustále se usmívala a držela ho za ruku. „Myslím, že jsme se neviděli nejméně půl roku. Velmi mi chyběl,“ řekla mi na vysvětlenou. Ale vůbec mě tím neuklidnila. Neustále před sebou vidím ten moment, kdy se k sobě tisknou a objímají se. Když nad tím přemýšlím, uvnitř mě užírají pochybnosti a vztek.

Je mezi nimi něco víc? Měli spolu někdy něco, že se k sobě tak mají? Říkám si, že jsem zbytečně žárlivý, ale cítím se ohrožený. Co když je v našem vztahu už od začátku někdo třetí a já o tom nemám ani tušení...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články