Diana (26): Rodina má mého přítele raději než mě. Dohání mě k šílenství, ale nemůžu se s ním rozejít

Diana (26): Rodina má mého přítele raději než mě. Dohání mě k šílenství, ale nemůžu se s ním rozejít
Zdroj: Pexels

Nad tím, jak rodina přijme nového partnera nebo partnerku, vždycky visí otazník. Někdy si příliš nesednou, jindy jsou z nich hned blízcí přátelé. Dianin případ je ten druhý. Jenže místo toho, aby byla ráda, je z toho spíš nešťastná.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 30. 09. 2022 13:00

Samuela (26) jsem poznala prostřednictvím společných známých. Je to něco málo přes rok a já jsem až doteď byla šťastná, že s ním můžu trávit čas. Dnes mám úplně opačný problém. Nejraději bych se s ním rozešla.

Jsme hodně odlišní

Samuel je o tolik jiný než já. Miluje společnost, je extrovertní a společenský. Všude má plno známých a nedělá mu problém zapříst rozhovor s kdekým. Klidně s naprostým cizincem na ulici. Je mu úplně jedno, co si o něm ostatní myslí, především je sám sebou.

Já jsem na rozdíl od něj velký introvert. Mám pár dobrých přátel a to mi bohatě stačí. Nepotřebuji znát každého a být s každým zadobře. Raději si žiji sama někde v ústraní. Proto spoustu lidí překvapilo, že jsme spolu začali chodit.

Celá rodina zbožňuje mého přítele

Když jsem Samuela seznámila s mou rodinou, naplno se projevila jeho pravá povaha. Rodiče a mého mladšího bráchu si okamžitě získal. Všichni z něho byli naprosto unešení. Samuel byl středem pozornosti a oni poslouchali každé jeho slovo. On je navíc velký bavič a vypravěč příběhů.

Mnohokrát se stalo, že když jsme u nich byli na návštěvě, místo toho, abychom byli se Samem sami, rodiče si ho ukradli pro sebe. „Pojď si k nám sednout, udělala jsem koláč a uvařím ti kávu,“ lákala ho mamka. On poslechl a vždycky jsme tam strávili celé odpoledne, místo toho, abychom šli na výlet.

Myslela jsem na rozchod

Před pár týdny jsem začala být ze Samuela zoufalá. Jeho povaha mě pomalu dohání k šílenství. Kam jsme šli, tam měl spoustu známých. Já jsem si zrovna procházela těžkým obdobím a mým jediným přáním bylo být co nejvíc v ústraní. Zkrátka nebýt vidět. To ale se Samuelem prostě nešlo.

Vážně jsem začala uvažovat o rozchodu. Ale pak mi došlo, co bych si vytrpěla od rodičů, kteří mají Samuela raději než mě. Jako bych slyšela svou matku, jak mi vyčítá náš rozchod a říká, že si mě nezasloužil. A že prostě pro tak úžasného kluka nejsem dobrá. Opravdu nepřeháním, určitě by to řekla. Proto jsem zatím na rozchod musela zapomenout. Budu doufat, že se snad mým rodičům nějak znelíbí. Jiný způsob úniku z toho vztahu nevidím.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články