Klára (30): Můj partner je rád středem pozornosti, dokonce kvůli tomu pokazil svatbu

Klára (30): Můj partner je rád středem pozornosti, dokonce kvůli tomu pokazil svatbu
Zdroj: Freepik.com

Klára věděla už od začátku vztahu, že její Radim je rád středem pozornosti. Jenže během let začal dělat věci, kterým nerozumí. Pokazil známým svatbu, nebo si nechal na hlavě udělat barevného kohouta. Klára potřebuje, aby ubral, protože se za něj stydí. A není sama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 08. 2022 10:00

Můj přítel Radim (33) se snaží být za každou cenu středem pozornosti. Kamkoliv přijde, musí vyčnívat. Do jisté míry to bavilo i mě, než to začal přehánět. Místo pýchy cítím stud a hanbu za to, jak se začal chovat. Bojím se, co všechno ještě předvede.

Přítel je rád středem pozornosti

Radim je na rozdíl ode mě typický extrovert. Musí být pořád vidět a slyšet. K takovému poznatku mi stačilo pár setkání. Jenže jako láskou poblouzněná káča jsem v tom něco viděla. Kamkoliv jsme přišli, bylo živo. Přítel je hlučný sám o sobě. A když se napije? To je teprve rošambo. Huláká, vypráví sexistické vtipy a lidi to baví.

Ten první rok jsem ho za to dokonce obdivovala. Věděla jsem, že se s ním nikdy nebudu nudit. To by ale nesměl postupně přidávat. Po dvou letech vztahu jsme si utvořili společný okruh přátel. Spojili jsme všechny naše kamarády dohromady a vznikla skvělá banda.

Jeden pár se chystal k velikému životnímu kroku. Měla se konat svatba. Martina s Filipem se chtěli vzít v kostele. Radim v tom vycítil příležitost, jak takovou nudu rozbít. „Půjčím si v práci sporťáka a trochu to tam potúrujeme," liboval si. „Jen to ne. Má to být klidná svatba ve vší slušnosti a počestnosti," namítala jsem. Radim už ale nevnímal a piloval svůj plán.

Pokazil kamarádům svatbu

Nejenom že se na svatbu oblékl nevhodně, ale skutečně se sportovním autem túroval před kostelem. Cítila jsem ty pohledy lidí a choulila se na židli. Ženich ho pokáral, ale Radim si splnil svoje. Byl opět středem pozornosti. Působilo to, jak kdyby neunesl fakt, že je pozornosti lidí upnuta jinam.

O tom, že se na svatbě opil do nepříčetnosti a rozbil jeden ze svatebních darů, už raději pomlčím. Radim ale šel ještě dál. Když mu po čase přišlo, že žije nudný život, musel zase něco udělat. Krásné dlouhé vlasy, které byly jeho předností, změnil k nepoznání.

Nechal si vyholit část vlasů a na hlavě mu vyrostl růžovo-zelený kohout. Když jdeme po ulici, vidím, jak si užívá ty nevěřícně koukající kolemjdoucí. Snesu hodně, ale tohle je moc už i na mě. Taktně jsem mu naznačovala, že už to přehání. To ho ale vyburcovalo k ještě větším úletům.

Každý den čekám, co zase vyvede

Pořídil nám domů dva veliké dobrmany. Jsou to hodní psi, ale proč dva? A proč zrovna dobrmany? Nemám čas se o ně starat. Radim si zjevně něco dokazuje. Na krk si pověsil obrovský železný řetěz a s tváří vraha vyráží do ulic. A já už toho začínám mít dost. I přátelé se mě ptají, co se s Radimem děje. Vlasta ho dokonce nazval magorem, kterému šplouchá na maják.

Začínám si to myslet taky. Chová se nevyzpytatelně. Nikdy nevím, co se stane. Vlastně jen čekám, s jakou další jobovkou přijde. Mám ho ráda, pořád jsem se nevzdala společné budoucnosti, ale abych to ustála, bude muset trochu ubrat. Minimálně sundat toho kohouta a začít jednat trochu víc s uvážením. Už mu není dvacet, aby vyváděl takové hlouposti.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články