Prokop (55): Žena si myslela, že mi šplouchá na maják. Potom ale i ona uviděla ducha starého psa

Prokop (55): Žena si myslela, že mi šplouchá na maják. Potom ale i ona uviděla ducha starého psa
Zdroj: Unsplash

Prokop si před lety koupil dům od starého pána, který měl jedno přání. Jeho psa Kevina si tam měli nechat na dožití. Byl to hodný a přátelský pes a rychle se stal členem rodiny. Když zemřel, Prokop ho pořád v noci slyšel štěkat. Podle vše jeho psí duše žije v domě dál.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 07. 2022 16:00

Před lety jsme si s manželkou pořídili domeček na kraji města. Majitel už byl velmi starý pán, který se rozhodl dožít v domově důchodců. Požádal mě, jestli bych nechal v domě dožít jeho stařičkého psa Kevina. Vzhledem k tomu, že pes byl hodný a přátelský, přání jsem se rozhodl splnit. Zvláštní je, že s námi zůstal i po své smrti.

Starali jsme se o starého psa

Původní majitel našeho domečku byl skutečně velmi starý pán. Podle data narození z kupní smlouvy mu bylo skoro devadesát let. K prodeji domu se rozhodl právě z důvodu vysokého věku. Měl na nás jednu prosbu. Přál si, abychom u sebe nechali dožít jeho starého psa Kevina. Nemohl jsem mu říct ne. Pes byl vychovaný a velmi přátelský.

Většinu času trávil venku a nám nebyl na obtíž. Pánovi jsem slíbil, že bude o psa dobře postaráno. Velmi rychle jsme zaregistrovali, že Kevin štěká každé ráno kolem čtvrté hodiny. Dlouho jsem luštil, na co přesně štěká. A bylo to na souseda, který jako první opouštěl ráno vesnici na kole.

Musím říct, že mi ten pes přirostl k srdci. Velmi dobře se snášel s tím naším. Jako kdyby se znali roky. Kevin zemřel dva roky od koupi domu. Na přání majitele jsme ho pohřbili na zahradě. Vyrobil jsem mu menší náhrobní kámen s vytesanou kostí.

Psa jsem slyšel štěkat i po jeho smrti

Pár týdnů po jeho smrti jsem zase v noci zaslechl povědomý štěkot. Uprostřed noci jsem se vzbudil. „To je Kevin?" drknul jsem do spící ženy. Ta mi celá rozespalá připomenula, že Kevin už nežije. Zmateně jsem si lehl a chtěl znovu spát. Jenže kvůli štěkotu psa to nešlo. Vzal jsem si župan a šel se podívat ven.

A skutečně. Na dvoře jsem viděl siluetu psího těla. Štěkot vycházel z místa, kde Kevin pravidelně sedával. Zůstal jsem vyjeveně stát. Kevin se podíval mým směrem a zaštěkal. Na nic jsem se nezmohl. Šel jsem si raději lehnout s tím, že se mi to asi zdálo. Jenže když se to se železnou pravidelností opakovalo každou noc, došlo mi, že Kevin je pořád s námi.

Zkontaktoval jsem původního majitele a svůj zážitek mu povyprávěl. Stařičký pán mi řekl: „Není se čemu divit. Kevin v tom domě žil skoro devatenáct let. Je jasné, že ho jen tak neopustí." A já tomu uvěřil. Jen moje žena byla na pochybách, jestli mi nešplouchá na maják. Mé příhodě odmítala věřit.

Po smrti majitele domu potkáváme i jeho ducha

Jednu noc se ale přesvědčila sama. Nemohla spát a byla zrovna chvíle před čtvrtou hodinou ranní. I ona zaslechla psí štěkot, a tak jsme šli společně před dům. Když viděla psa na verandě, nestačila se divit. „Měl jsi pravdu. Ten pes je tady,“ špitla a pevně mě chytla za ruku. „Pán říkal, že se nemáme čeho bát," uklidnil jsem ji a dál jsme pozorovali Kevina.

O několik let později zemřel i původní majitel domu. Občas máme s ženou pocit, že slyšíme i jeho. To, jak chodí po domě, nebo otvírá okna. I když jsme neměli žádný vztah, chodí za námi. Víme to! Cítíme ho. Ani jeho se však nebojíme. Byl to hodný člověk, stejně jako jeho pes. Hřeje mě u srdce, že jsou zase spolu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články