Dana (46): Můj bratr je rozmazlený fracek. Je mu třicet a pořád ho živí mamka

Dana (46): Můj bratr je rozmazlený fracek. Je mu třicet a pořád ho živí mamka
Zdroj: Freepik

Každý rodič si přeje, aby se jeho děti co nejdřív osamostatnily a začaly žít své vlastní životy. Paní Dana si není jistá, jestli chování její matky tomuhle odpovídá. Danina nevlastního bratra totiž neustále vodí za ručičku. A to mu je třicet let.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 31. 07. 2022 10:00

Šimon (30) není můj vlastní bratr. Máme společnou jenom matku. Asi i kvůli tomu jsme si nikdy nebyli úplně blízcí. A vlastně mě to nijak nepřekvapuje, nemám ho totiž moc ráda. Matka ho dodnes živí a rozmazluje, i když je mu třicet let.

Jaký otec, takový syn

Už jeho otec byl neskutečný flákač. Nechodil do práce a většinu života strávil na gauči před televizí a s lahví piva v ruce. Moje matka mu to trpěla, nikdy neřekla ani půl slova. Nechala ho ležet, pobírat dávky a sama všechno oddřela.

Nikdy jsem nepochopila, že jí to nevadilo. Nešlo mi to hlavy, proč neměla v životě vyšší cíle. Když jsem byla v pubertě, byla jsem opravdu moc ráda, že jsem bydlela u táty. Opravdu bych s matkou velmi špatně vycházela. Obzvlášť po narození Šimona. Všechno obětovala jenom jemu. Byl to typický rozmazlenec. Matka pro něj udělala vše, co mu na očích viděla.

Můj bratr v životě nechodil do práce

Vůbec jí nedocházelo, že má ještě jedno dítě. Já jsem pro ni byla vzduch. Viděla jen Šimona. Chtěla, aby chodil na ty nejlepší školy a zaplatila mu hromadu kroužků. Když se mu náhodou něco nelíbilo, hned to běžela napravit. V tomto duchu byl Šimon vychováván.

Nikdy nemusel hnout ani prstem. A to mu vydrželo až do dospělosti. Teď je mu třicet a o práci ani nezavadil. Je to až neskutečné, ale je to tak - zatím nechodil do žádné práce! Všechno mu platí matka. Šimon stále bydlí u ní doma, takže se nemusí starat o nájem ani o jídlo.

Bratra čeká srážka s realitou

K mému zděšení jsem se nedávno dozvěděla, že mu matka stále dává kapesné. Je to opravdu bizardní. Nerozumím tomu, co ji k tomu vede. Proč ze svého syna nevychovává normálního člověka?

Teď ale může dojít ke zvratu. Šimonův táta nedávno umřel, což znamená, že přijdou o jeho dávky. Pro Šimona a mou matku to bude velký problém. Byt, ve kterém bydlí, mají pronajatý. A matka ho ze svého platu neutáhne. Takže z mého pohledu vidím jediné řešení. Šimon musí začít chodit do práce. Jsem zvědavá, jak se celá tahle situace vyřeší. Jestli se Šimon pochlapí a konečně bude něco dělat, nebo to zase všechno zůstane na mamce.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články