Eva (45): Přítelova dcera mi dělá ze života peklo. Ale já jí ukážu, zač je toho loket

Eva (45): Přítelova dcera mi dělá ze života peklo. Ale já jí ukážu, zač je toho loket
Zdroj: Freepik

Eva si našla muže, který má tři děti. S kluky vychází skvěle, ale s patnáctiletou Tamarou vede boj. Eva si slíbila, že se nedá, ale už je to nad její síly. Nového přítele miluje a nechce ho opustit. Jen neví, jak zapůsobit na Tamaru.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 07. 2022 07:00

Jsem příliš stará na to, abych ztrácela nervy s rozmazleným spratkem. To si říkám pokaždé, když mě vytočí přítelova dcera Tamara (15). Když už můžu být konečně šťastná, po mém štěstí šlape náctiletá puberťačka, která v životě svého otce nesnese jinou ženu. Nechci to vzdát, ale někdy je to vážně boj.

Našla jsem si muže se třemi dětmi

Jsem rozvedená déle jak čtyři roky. Z předchozího manželství mám dceru Lauru (13). I když mi vztah nevyšel, podařilo se nám s exmanželem vychovat hodné a přátelské dítě. Bála jsem se, že už si nikdy nikoho nenajdu. Osud mi však do cesty přihrál Radima (47). Je to rozvedený otec tří dětí, který k sobě hledal lásku.

Přiznám se, že mě vyděsilo zjištění, že má tři děti. Když jsem ale pochopila, že Čeněk (12) a Kryštof (10) jsou smíšci, kteří chtějí jen lásku a pohlazení, ulevilo se mi. Vřele mě přijali a já přestala mít obavy. Horší to bylo s Tamarou. Ta mi na prvním setkání nesedla. A bylo to vzájemné.

„Tahle? Tati, kam jsi dal oči?" řekla hned mezi dveřmi. Dělala jsem, že jsem to neslyšela a mile se představila. Skončíte stejně, jako ty ženy před vámi. To vám garantuji," pronesla nafoukaně a odešla. Nevšímej si ji," požádal mě Radim. Byla jsem tím opařená, ale říkala jsem si, že třeba ta holka potřebuje víc času. Jenže se ukázalo, že o ten tady nejde. Tamara stále trpí rozvodem. A tak kope kolem sebe.

Válčím s partnerovou dcerou

Zatímco kluci k nám jezdí rádi, Tamara nikoliv. Vždycky nám ten společný týden pěkně osolí. Od rána do večera dělá obličeje. Pořád jí něco vadí. Vlastně jí vadí tak nějak všechno. I to, jak vařím. Moje jídla nazývá žrádlem pro prasata. Už se mockrát stalo, že jídlo hodila do koše a objednala si pizzu. Radim na ni nestačí, takže si holka dělá, co chce.

Drze používá mou kosmetiku, někdy dokonce i oblečení. Lže mi do očí, když ji u toho nachytám. Nemám jinou možnost, než to řešit přes Radima. Jenže ten ji pořád hájí. „Ona se stále nedostala z rozvodu. Buď trpělivá," prosí pokaždé. „A jak dlouho? Ona dělá všechno obráceně. A to jenom proto, že se mě snaží vyštvat. Jak ty ženy před tím," vysvětluji.

Radim to ví, ale nic s tím nedělá. Já to s Tamarou zkoušela po dobrém i po zlém. Jenže to nejde. A tak jsem ji začala nesnášet. Kdykoliv má přijet, slibuji sama sobě, že se nedám. Dodávám si odvahy a říkám si, že mě přece nebude deptat patnáctiletá holka. Stačí mi dva dny a už se to ve mně vaří jako v papiňáku.

Nemůžu odejít, měla by pocit, že vyhrála

Úplně nejhorší je asi to, že dělá zle i Lauře. Ničí její věci, ale nepřizná se k tomu. Stále ji ponižuje a uráží. Laura mi to dlouho nechtěla říct. Musela jsem to z ní páčit. Ono se totiž ukázalo, že jí Tamara občas vyhrožuje. Stále chci za náš vztah bojovat, ale potřebuji, aby se jí Radim postavil. Musí dceři ukázat, kde jsou hranice.

Věřím, že když se Tamaře vysvětlí, že bude pro tatínka vždycky jeho holčička, nechá toho. Já jí ho přece nechci vzít. Nechci ani odejít a dopřát jí pocit, že vyhrála. Jen je to někdy vážně těžké. A já nevím, jak na ni. Nechci nic víc, než mít doma klid.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články