Ivana (60): Nesnáším svou budoucí snachu, ale svatbě zabránit nedokážu

Ivana (60): Nesnáším svou budoucí snachu, ale svatbě zabránit nedokážu
Zdroj: Freepik

Ivana si vyloženě nepřeje, aby se její syn Tomáš ženil. Jde především o to, koho si má brát. Petra je totiž vypočítává žena, která touží jen po jeho majetku. Tomáš to ale nevidí, nebo vidět nechce.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 05. 2022 13:00

Patřím mezi ty tchyně, které nesnášejí své snachy. I když Petra (34) zatím není provdaná za mého syna Tomáše (38), co nevidět se tak stane. Vím, že nemám šanci tomu zabránit, ale já ji v rodině nechci. Je to zlá a vypočítává mrcha, která podle mě Tomáše ani nemiluje. Celá se třese na jeho majetek. Jenže on je hluchý a slepý.

Synova přítelkyně se mi nezdála už na začátku

Když nám Tomáš poprvé Petru představil, vůbec jsem nebyla nadšená. Hned jsem na ní poznala, že se přetvařuje. Byla vlezlá a přehnaně milá. V očích ale měla něco zcela jiného. Nechtěla jsem tehdy Tomášovi kazit radost, a tak jsem mlčela. Moje podezření se velmi rychle potvrdilo. Tomáš si začal sem tam mezi řádky stěžovat, že Petra doma nic nedělá.

Když jsem se zeptala napřímo, hájil ji. Občas jsme k nim s manželem zajeli a bylo to za trest. Po baráku byl neskutečný nepořádek, Petra měla nohy nahoře a Tomáš kmital. Neměla ani tu soudnost, aby uklidila alespoň kvůli nám. Viděla jsem na Tomovi, jak je unavený a nešťastný. Po několika letech nám oznámili, že je Petra konečně těhotná.

„No to je nadělení. Ta si ho teda pojistila," prskala jsem doma před manželem. Ten pro moje komentáře moc pochopení neměl. Na to malé jsem se sice těšila, ale štvalo mě, že musí být matkou zrovna Petra. Hned po narození syna začala na Toma tlačit. Vynutila si, že chce, aby na ni přepsal část jeho majetku. Aby prý měla jistotu...

Budoucí snaše jde jen o majetek

Důvěřivý Tomáš šel a udělal, co chtěla. Po čase na ni přepsal i auto a chalupu. Když jsem mu řekla, že nedělá dobře, dal mi najevo, že mi do toho nic není. Petra roli matky nezvládala. Všechno házela na Tomáše, který nevěděl, co má dělat dřív. Občas jsem jim jela na pomoc, protože jsem chtěla mít přehled o tom, co se tam děje.

Z Tomáše se stal strhaný a unavený táta od rodiny. Jeho osobní život už neexistoval. Když nebyl zrovna v práci, choval doma mimino nebo uklízel ten binec. Neuplynuly ani dva roky a Petra byla podruhé těhotná. Tomáš byl v jednom kole a do toho další dítě. Petra si vynutila, že by se měli vzít, když už mají děti.

Nechala si od právníka sepsat předmanželskou smlouvu, která hraje proti Tomášovi. Když mi to říkal, vjel do mě vztek. Doufám, že na to nepřistoupíš! Ona tě oškube," vyváděla jsem. Má tě vůbec ráda?" udeřila jsem na něj. Nahlas jsem řekla, že si myslím, že je s ním jen kvůli majetku. Tím jsem si ho poštvala proti sobě.

Bojím se, že syn zůstane jednoho dne sám

Svatba se má konat v červenci. Petra si nepřeje nic skromného. Podle jejích slov to bude svatba jako řemen. Naordinovala si tolik věcí, že se i my pěkně prohneme. Nechápu, kam dal Tomáš rozum. Copak to nevidí? Ona ho nemiluje. Ani o děti se pořádně nestará. Kdykoliv může, hodí mu je na hlavu a jde si za zábavou.

Všechno platí Tomáš, ona se jen veze. Kdykoliv chci se synem na toto téma mluvit, hází to ze stolu. Nechce se podívat pravdě do očí. Bojím se, že jednoho dne zůstane sám. Umím si představit, že mu Petra sebere děti a veškerý majetek. Škoda, že mě Tomáš nechce poslechnout. Budu mít co dělat, abych na jejich svatbě něco neřekla nahlas.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články