Zuzka (37): Přítel nechal mě i dceru před lety na holičkách. Teď mi vyhrožuje právníkem

Zuzka (37): Přítel nechal mě i dceru před lety na holičkách. Teď mi vyhrožuje právníkem
Zdroj: Freepik

Zuzku opustil přítel Pavel, když byly jejich dceři Kláře dva měsíce. Ze dne na den zůstala sama, bez peněz, bez podpory. Nebýt rodičů, situaci by nezvládla. Po dvou letech se srovnala, dokonce si našla nového muže. Když byla na vrcholu štěstí, objevil se Pavel znovu na scéně a dělá jí ze života peklo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 03. 2022 07:00

Můj bývalý přítel Pavel (39) se před lety zachoval jako zbabělec. Opustil mě, když byly malé Kláře ani ne dva měsíce. Zůstala jsem sama a téměř bez prostředků. Bylo to nejtěžší období mého života. S pomocí rodičů jsem to ale zvládla. Dnes stojím pevně na nohách. Teď se Pavel rozhodl, že by se chtěl o Kláru také starat.

Přítel mě opustil, když byly dceři dva měsíce

Když mi jako čerstvé mamince Pavel oznámil, že odchází, protože na to nemá, málem jsem se zhroutila. Situace, ve které jsem se octila, byla tíživá. Zůstala jsem bez finančních prostředků a bez pomoci partnera. Pavel si totiž uvědomil, že není na rodinu ještě připravený, a tak vzal kramle.

Nebýt rodičů, nevím, co by s námi bylo. Z mateřské jsem sice něco dokázala zaplatit, ale na uživení dvou lidí to zkrátka nebylo. I když měli naši od začátku vůči Pavlovi výhrady a odrazovali mě od něj, stejně mi pomohli. Mamka si dokonce ušetřila poznámky typu, že mi to přece říkala. Pomáhali mi platit nájemné a pečovat o malou Kláru. Máma byla hlavně ta psychická podpora, která mě nenechala padnout na dno.

První rok života s Klárkou byl ze všech nejtěžší. Připadala jsem si pořád sama, opuštěná a nechtěná. Otáčela jsem každou korunu, abych rodiče zbytečně neždímala. Klárka byla jediným důvodem, proč jsem to celé nevzdala. Slíbila jsem si, že pro ni udělám první a poslední. Hlavně, aby byla šťastná.

Zjevil se, když byly dceři tři roky

Když oslavila druhé narozeniny, situace byla stabilnější. Mohla jsem ji umístit do školky a začít pracovat. Během několika měsíců jsme na tom byli finančně lépe. Mě práce pomohla hlavně co se týkalo psychiky. Po čase jsem se dokonce znovu zamilovala. Standa (42) se k nám nastěhoval a já poprvé v životě pocítila, co to je mít s Klárkou rodinu.

Dcera mu dokonce sama od sebe začala říkat tati a my to tak nechali. Šance, že se pravý otec někdy ukáže, nehrozila. A Standa? Ten byl přímo prvotřídní tatínek. Byla jsem opět šťastná. Silné pouto s Klárkou a úžasný chlap po mém boku, co víc si přát. Za to, že jsem znovu měla řád a smysl života, jsem vděčila rodičům.

Nenapadlo mě, jak lehce se věci pokazí. Jednoho dne mě totiž Pavel vyhledal. Jak mě našel, je mi do dnes záhadou. Začal si vynucovat kontakt s Klárkou. Té bylo lehce přes tři roky. Na svůj věk byla víc než bystrá a celá situace ji zmátla. Nechápala, jak je možné, že má dva tatínky. Pavlovi jsem otcovství upřít nemohla.

Vyhrožuje mi právníkem

Nechtěla jsem dovolit, aby se s ní stýkal. Nechal nás na holičkách, nezajímalo ho, jestli máme co jíst, nebo kde spát. A teď se jen tak zjeví a dožaduje se péče o dítě, na které tři roky kašlal... Mám vztek a jímá mě hrůza, kam je schopný to dotáhnout. Když jsem dala najevo, že se mi teď jeho přítomnost nehodí, začal se ohánět právníkem.

Copak to může? Vykašlat se na dítě, a pak si po letech přijít a říct, že už dozrál a chce být táta? Bohužel to i částečně nabouralo vztah ze Standou, který mu chce jít z cesty. Budu si muset zjistit, jaké mám možnosti a případně to nechat dojít k soudu. Nehodlám to Pavlovi vůbec ulehčit. Netuší, čím vším jsme si prošli.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články