Marie (31): Partner mi zkazil léto, na společnou dovolenou chce vzít jen své děti

Marie (31): Partner mi zkazil léto, na společnou dovolenou chce vzít jen své děti
Zdroj: Freepik

Marie má nový vztah s rozvedeným mužem a oba mají děti z předchozích vztahů. Letos chtěla jet na společnou dovolenou. Radim se však rozhodl, že vezmou jen jeho děti. Marie je z toho špatná, protože nechápe, proč by nemohli vyrazit k moři všichni.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 06. 2022 07:00

Už rok jsem ve vztahu s rozvedeným mužem. Radim (39) má stejně jako já dvě děti z předchozího manželství. Těšila jsem se, že letos pojedeme všichni na společnou dovolenou. Radim však můj sen rozbil. A jen těžko soudit, zda náš vztah může i nadále fungovat. Chce jet na dovolenou, ale pouze ze svými dětmi.

Nový přítel má také dvě děti

Už je tomu lehce přes rok, co jsem v novém vztahu. Radima jsem poznala dva roky po rozvodu. Bylo to nenucené a možná osudem řízené setkání. Začátek vztahu jsme oba brali s rozvahou. Každý z nás do vztahu vstoupil se dvěma dětmi. Já mám dceru Vanesu (10) a syna Fandu (8), Radim má dva kluky - Damiána (12) a Libora (10).

Na obou stranách funguje střídává péče. Bylo těžké v tom najít systém. Když jsem neměla děti já, měl je zase Radim a obráceně. Nezbývalo příliš mnoho času na nás dva. Po nějaké době se nám podařilo sjednotit termíny. I když to někdy bylo náročné, něco na tom bylo. Společně jsme podnikali výlety a různé aktivity.

Děti se mezi sebou celkem snesly. Občas jsem zaznamenala, že se Radimovy děti povyšují nad těmi mými. Chtěla jsem, aby jim domluvil, ale on žádný problém neviděl. Nechtěla jsem kazit náladu a někoho vychovávat. Když se mi to zdálo moc, jeho děti jsem zkrátka napomenula a byl klid. Když to vezmu kolem a kolem, fungujeme jako rodina.

Partner odmítl vzít moje děti na dovolenou

Letos jsem měla jasnou představu o tom, jak strávíme léto. Děti mají jet v červenci na společný tábor. A dva týdny mají být u našich bývalých poloviček. Myslela jsem si, že bychom jeli s Radimem na týden k moři a pak i společně s dětmi. První varianta se mu velmi líbila. Z té druhé se snažil vymanit. „S tolika dětmi k moři?" tvářil se odmítavě.

„Bude to super. Zase se všichni o kousek sblížíme. Bude to skvělý, uvidíš," přemlouvala jsem ho. Poznala jsem ale, jak moc se mu do toho nechce. Hledal různé výmluvy, proč nejet společně. Já to nebrala příliš vážně a sháněla dovolenou u moře pro šest lidí. Těsně před tím, než jsem chtěla část dovolené zaplatit, jsem si u Radima ověřovala jeho souhlas.

„Zdá se, že to myslíš vážně... Já jet ale nechci. Nebo takhle, chci, ale jen se svýma dětma," začal se kroutit. „Jen se svýma? A co moje děti?" namítala jsem. „Ty nech exmanželovi a pojeď s námi," reagoval. „S vámi? Já myslela, že my všichni jsme rodina. Proč nemůžeme jet spolu?" nechápala jsem.

Bojím se, že nemá rád moje děti

„Chci si užít jen svoje děti. Ty tvoje po mě pořád skáčou a já pak nemám volné ruce na ty své," vysvětloval. „To se dá zařídit, něco jim řeknu," nabízela jsem řešení. Prostě chci jet jen s tebou a svýma dětma," řekl celkem jasně. Tak to asi nepojedu. Nevím, co bych svým dětem řekla," ukončila jsem téma.

Nakonec jsem objednávku dovolené zrušila. Jsem z toho stále opařená. Možná jsem přecitlivělá, ale nepřijde mi to fér. Mám letět na dovolenou k moři s jeho dětmi a ty své nechat doma? To přeci nejde. To jim nemohu udělat. Takže se zdá, že nakonec poletíme na dovolenou každý zvlášť. Já mám jen strach, že mi Radim neříká pravdu. Co když je v tom něco víc? Třeba to, že moje děti nemá rád? To by totiž znamenalo konec.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články