Zdeňka (25): Manžel nechce lépe placenou práci, jeho důvody mi málem přivedly infarkt

Zdeňka (25): Manžel nechce lépe placenou práci, jeho důvody mi málem přivedly infarkt
Zdroj: Unsplash

Zdenčin manžel dostal skvělou pracovní nabídku. Myslela si, že ji bez váhání přijme. On se k tomu ale nijak neměl. Začala na něj tlačit, protože šlo i o dost peněz. Jirka se pod tlakem přiznal, proč nechce z firmy odejít. Má tam totiž milenku.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 04. 2022 10:00

Manžel Jirka (30) dostal skvělou pracovní nabídku. Měl možnost si polepšit téměř o patnáct tisíc. Brala jsem jako samozřejmost, že to vezme. On se však rozhodl jinak. A důvod jeho rozhodnutí? Ten vás asi překvapí. Jirka má totiž ve svém stávajícím zaměstnání milenku, které se nechce vzdát.

Manžel dostal skvělou pracovní nabídku

Jirka pracuje v jedné firmě téměř sedm let. Tvrdil, že to tam má rád a nic extra mu tam nevadí. Stěžoval si jedině na peníze. Věděl, že jeho pozice se v jiných firmách platí zlatem. Když nedávno dostal velmi zajímavou pracovní nabídku, myslela jsem si, že po ní skočí. Za stejnou práci mu nabídli téměř o patnáct tisíc víc.

„Vezmi to, je to skvělá příležitost, jak si polepšit. V rodinném rozpočtu to bude hodně znát," podporovala jsem ho. On se však kroutil. A já nevím, mám to tady rád. Bojím se změny," tvrdil. Po dlouhém domlouvání to zkusil. Prošel všemi koly, byl nejlepším kandidátem na tu pozici. Zkrátka a dobře, nebylo o čem. Začala jsem na něj tlačit, aby dal výpověď.

Pořád to protahoval. Vymlouval se, že se to teď nehodí, nebo že má HR oddělení dovolenou. Bylo to víc než divné. Já jsem měla pocit, že se jen bojí té změny. Je to jeho vlastnost. Vždycky se bál změn, měl rád to svoje jisté. V životě by mě nenapadlo, co je tím pravým důvodem, proč nechce z firmy odejít.

Nechce dát výpověď kvůli milence

Čím déle jsem na něj tlačila, tím více se vzpíral. Měla jsem strach, že nabídka skvělé pracovní pozice nebude věčná. Oni na tebe nebudou čekat donekonečna. Prostě podej výpověď a začni si budovat kariéru jinde. Máš na to," podporovala jsem ho. Jirka se tím dostal pod veliký tlak. Jednoho dne mu bouchly saze a řekl mi skutečný důvod.

Zase jsem do něj ryla. Už jsme se kvůli tomu i hádali. A pak to řekl: Já prostě nemůžu odejít. Někoho v práci mám." Spadla mi brada. Cože? Někoho máš? Jako koho?" čekala jsem na odpověď. Zdeni, já mám v práci už roky poměr," špitl. Poměr? Já snad blbě slyším. Kdo to je?" zakřičela jsem a viděla na chvíli rudě.

„Tak já se tě tady snažím podpořit, a ty nechceš odejít kvůli milence? To je jak zlý sen," nevěřila jsem vlastním uším. To ale mění situaci. To je náš konec," odešla jsem z pokoje. Šel za mnou a vytřepal ze sebe ohranou frázi, že o nic nejde, jen o sex. Jde o hodně. Podvádíš mě, to je konec," uzavřela jsem téma a požádala ho, aby odešel.

Dala jsem mu možnost výběru

Několik dnů, kdy jsme spolu nemluvili, jsem měla čas přemýšlet. Vím, že ho mám ráda a nechci o něj přijít. Dala jsem mu návrh. Pokud odejde z práce a ukončí poměr, můžu se pokusit na to zapomenout. Musí však přijmout tuto nabídku a sekat dobrotu.

Čekala jsem, že za to bude rád, ale světe div se, dopadlo to jinak. Vzal si několik dní na rozmyšlenou. Pokud se rozhodne zůstat, je to jasné. Rozvedeme se, odmítám dělat druhé housle. Když odejde z práce, náš vztah má možná ještě šanci. Naši budoucnost teď má ve svých rukách.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články