Radka (39): Můj nový přítel je také rozvedený. Mám ho moc ráda, ale naše děti se nesnášejí

Radka (39): Můj nový přítel je také rozvedený. Mám ho moc ráda, ale naše děti se nesnášejí
Zdroj: Freepik

Nová rodina paní Radky není vůbec tak idylická, jak by si přála. Její partner Marek má z předchozího manželství dceru, která si ale vůbec nerozumí s Radčiným synem. Lze tuto situaci nějak vyřešit?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 24. 07. 2022 07:00

Už skoro osm let jsem rozvedená a z prvního manželství mám desetiletého syna Petra. Nerozvedla jsem se ve zlém a s exmanželem stále udržujeme přátelské vztahy. Především kvůli Petrovi, kterého máme ve střídavé péči.

Hledala jsem toho pravého

Během osmi let, které uběhly od rozvodu, jsem měla spoustu krátkodobých vztahů. Žádný z těch mužů ale po mém boku dlouho nevydržel. Nebyli to ti praví a náš vztah vždy po pár měsících skončil.

Výjimkou je Marek (43). Známe se už rok a jsem si stoprocentně jistá, že jsem konečně našla toho pravého. Marek je také rozvedený a z předešlého manželství má desetiletou dceru Amálku. Je tedy ve stejném věku jako můj Petr.

Společné bydlení ze začátku vypadalo fajn

Po pár měsících chození jsme s Markem uspořádali schůzku i s dětmi. Chtěli jsme je seznámit a já si přála, aby to mezi nimi klapalo. Rozhodli jsme se totiž posunout náš vztah na další level. Tím mělo být společné bydlení. Vypadalo to, že si děti docela rozumí.

Byla jsem z toho nadšená. Vím, že Marek je úžasný chlap. Bydlet s ním bude fajn. Máme krásný nový dům a tvoříme rodinu. Amálku mám opravdu moc ráda. Těší mě také, že kromě toho svého raubíře můžu vidět, jak vyrůstá i slečna. Byla bych nadmíru spokojená, kdyby naše soužití nenarušoval jeden velký háček.

Děti spolu nedokážou vyjít

Amálka s Petrem se nesnášejí. Když jsme bydleli odděleně, chovali se k sobě docela ohleduplně. Ale teď, když sdílíme jednu domácnost, je to naprosto strašné. Už první týden po nastěhování jsme museli hasit hned několik průšvihů, kdy se Amálka s Petrem strašně pohádali. Buď si Petr ztěžuje, že je Amálka neustále v koupelně, nebo Amálka řve na Petra, aby nenosil domů všelijakou havěť.

Nedokážou spolu vyjít tak, aby nelétaly věci a nepadala sprostá slova. Každý den je nějaká pohroma. Každý má svůj vlastní pokoj, ale i tak je to naprostá katastrofa. Chci, aby naše děti spolu vycházely, ale nevím, jak toho docílit. Nechci, abychom se kvůli tomu s Markem rozcházeli, protože jsem si jistá, že je ten pravý.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články