Martin (45): Moje nová partnerka nesnáší mého syna. Nevím, jak ty dva dát dohromady

Martin (45): Moje nová partnerka nesnáší mého syna. Nevím, jak ty dva dát dohromady
Zdroj: Freepik

Martin našel po rozvodu novou lásku. Liliana je žena podle jeho gusta. Má to ale jeden háček. Jeho syn Jakub se s ní nesnese. Liliana se snažila s nim vyjít, ale marně. Martin by si přál i druhé dítě, ale bojí se, zda je to dobrý nápad.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 12. 2021 08:00

Jsem rozvedený chlap, který už v lásku ani nedoufal. Nakonec jsem ji našel na on-line seznamce. Liliana (35) byla třetí žena v pořadí, s níž jsem šel na schůzku. Tam přeskočila jiskra a já dostal naději, že ještě existují normální ženské.

Po rozvodu jsem potkal skvělou ženu

Jednal jsem s ní od začátku na rovinu. Netajil jsem se tím, že jsem rozvedený, ani tím, že s bývalou ženou nemáme dobré vztahy. Rovnou jsem přiznal, že máme ve střídavé péči devítiletého Jakuba. Tvářila se tak, že jí to nevadí. ,,Já mám děti ráda, budeme si rozumět, neboj,“ utěšovala mě před prvním setkáním s mým synem.

To neproběhlo zrovna ukázkově. Jakub se vůči Lilianě choval odtažitě, chladně a chvílemi i neslušně. Musel jsem mu později domlouvat a Lilianě se omluvit. Chápala to. ,,Vždyť je to dítě, dej mu čas,“ řekla. Ve vztahu jsme pokračovali. Ve dnech, kdy jsem neměl Kubu, jsme se vídali často. Jakmile jsem ho měl u sebe, Liliana o setkání moc nestála.

Vždy to sváděla na práci nebo náhlou nevolnost. Po čase se ledy prolomily a začala s námi trávit víc času. Uznávám, že je Kuba trochu rozmazlený a možná i nevychovaný. Bývalá žena ho nikdy k ničemu nevedla a já byl pořád v práci, takže z kluka je to, co z něj je. Nicméně je můj, miluji ho a věřím, že se to časem srovná.

Syn mi šlape po štěstí

Po nějaké době jsme s Lilianou začali bydlet. Ona šla ke mně, protože mám větší byt, a navíc v osobním vlastnictví. Kuba v něm má provizorní pokoj. Moc jsem se snažil, aby to fungovalo, ale ani jeden z nich mi nepomáhá. Jakub je i nadále na Lilianu drzý. Nemá problém ji poslat někam nebo naopak dělat, že neexistuje.

Ta z toho šílí, protože má tendenci ho vychovávat, což synovi nevoní. ,,Nejsi moje máma. Nemusím tě poslouchat,“ to je nejčastější věta, kterou slýchávám. Většinou nastoupím a snažím se jejich spor urovnat. Mezi mnou a Lilianou to dělá zle. Mám ji moc rád, vím, že se snaží, ale dny, kdy máme Kubu, ji vidím v jiném světle.

Pořád po mně šlape, říká mi, jak mám kluka vychovávat a mně to vadí. Občas má pravdu, ale někdy taky ne, ale neuzná to. Zkrátka a dobře, nemá Jakuba ráda. A on ji bytostně nesnáší. Bývalá žena mi často volá, že Kubík doma brečí, protože nesnáší macechu a nechce sem kvůli ní jezdit. Mockrát jsem to s ním řešil. Vždycky slíbí, že se bude snažit, ale nevydrží mu to ani den.

Bojím se, že moje situace nemá řešení

Chtěli bychom s Lilianou dítě. Ona má nejvyšší čas a já vlastně také. Táhne mi na padesát. Bojím se ale, jak to bude fungovat. Jak Kuba přijme nevlastního sourozence? Jak to celé bude zvládat Liliana? Co když ke mně přestane Kuba jezdit? Na druhé straně bych si druhé dítě moc přál. Nechci vztah ukončit, stále doufám v nějaký zvrat.

Pokud Lilianu opustím, žádnou takovou už nenajdu. Chtěl jsem od bývalé ženy, aby synovi domluvila, ale kdepak. Tu mé trable těší. Možná je to právě ona, kdo navádí syna proti Lilianě. Mezilidské vztahy jsou někdy vážně složité.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články