Růžena (45): Exmanžel rozmazluje naše děti. Hrozně mě to vytáčí, ale nedá si říct

Růžena (45): Exmanžel rozmazluje naše děti. Hrozně mě to vytáčí, ale nedá si říct
Zdroj: Pexels

Když rodiče rozmazlují děti, není to nikdy dobré pro jejich správnou výchovu. Paní Růžena tento problém řeší se svým exmanželem, který si myslí, že je jeho chování v pořádku. Když dětem koupí drahou elektroniku, prý ho pak budou mít víc rády.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 07. 2022 07:00

Jsem rozvedená skoro čtyři roky, doteď jsem s exmanželem Pavlem (50) vycházela velmi dobře. I po rozvodu jsme se snažili spolu fungovat, a to především kvůli našim dvěma dětem – Emě (7) a Erikovi (9).

Čtyři roky nebyl s exmanželem žádný problém

Teď se náš dobrý vztah pomalu bortí. Po rozvodu jsme se dohodli, že děti nebudeme mít ve střídavé péči. Oba jsme chtěli, aby naše děti měly pevné zázemí. A proto měly být přes týden se mnou a o víkendu u Pavla.

Fungovalo nám to takto celé čtyři roky a nestalo se nic, na co bych si mohla stěžovat. Teď se to ale mění. Pavel si našel novou práci, vydělá si tam daleko víc peněz než v té předešlé. Měla bych být ráda, protože dostávám víc peněz i já. Má to ale jeden velký háček. Pavel se stal velmi rozhazovačným. A je to vidět hlavně na dětech.

Exmanžel rozmazluje naše děti

Vánoce byly dobrým příkladem. Erikovi koupil nový iPhone a Emě zase iPad. Už po Vánocích jsem mu říkala, že to není úplně v pořádku. „Nemyslím si, že bys je měl tak rozmazlovat. Nový iPhone pro devítiletého kluka není úplně správný dárek. Vždyť je na to ještě moc malý, za chvíli ho stejně rozbije,“ řekla jsem mu. „Tak mu koupím další,“ odbil mě Pavel.

On s rozhazováním peněz a rozmazlováním našich děti nepřestal. Každý víkend s nimi jezdí na výlety do zábavních center, aquaparků a podobných míst. Děti vždy přijely z víkendu od táty velmi nadšené. Já jsem byla taky ráda. Ale začala jsem na nich pozorovat změnu. Přestaly si vážit věcí.

Musela jsem exmanželovi domluvit

Jednou Erik přišel ze školy s tím, že mu mobil spadl na zem a rozbila se mu obrazovka. Ale nezdálo se, že by ho to nějak extra mrzelo. Pavel dodržel svůj slib a Erik přijel z dalšího víkendu stráveného u něj s novým mobilem. To už jsem nevydržela a musela jsem Pavlovi jeho chování vytknout.

„Mohl bys být trochu víc opatrný v rozhazování peněz? Nemyslím si, že je výchovné, abys dětem kupoval stále nové dárky. Erik by se měl poučit z toho, že si rozbil mobil,“ řekla jsem mu. „Musím to dělat, přece jen mě vidí méně než tebe. A tohle je jediný způsob, jak zařídit, aby mě měli víc rádi,“ odpověděl mi. Přišlo mi to jako velmi špatná výmluva. Penězi si lásku našich dětí rozhodně nekoupí, místo toho z nich dělá jen rozmazlence. A tomu bych se chtěla vyhnout.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články