Artur (49): Exmanželce jsem přál štěstí, ale vadí mi, že její nový přítel se nechová hezky k našemu synovi

Artur (49): Exmanželce jsem přál štěstí, ale vadí mi, že její nový přítel se nechová hezky k našemu synovi
Zdroj: Pexels

Arturova exmanželka si našla nového přítele. Nebylo by na tom nic zvláštního, sám jí přál štěstí. Jenže se ukazuje, že jejich syn Adam ho nemá v lásce. A to Arturovi vadí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 12. 07. 2022 10:00

S Annou (49) nejsme svoji víc jak tři roky. Nebyl to nijak komplikovaný rozvod. Najednou jsme si prostě přestali rozumět. Už jsme nebyli ten usměvavý pár, který spolu mohl mluvit o čemkoliv. Mezi námi spíš panovalo napětí.

Syna máme ve střídavé péči

Proto jsme se rozhodli, že se rozvedeme a budeme hledat štěstí a lásku u někoho jiného. Syna Adama (12) máme od té doby ve střídavé péči. Jsem za to rozhodnutí opravdu vděčný. Rád se o něj starám a moc ho miluju. A představa, že bych ho vídal jen o víkendu, mi přijde děsivá.

Nastěhoval jsem se proto blízko k nim. Jeden týden tráví Adam u mě a další zase u Anny. Od našeho rozvodu jsem dlouho neměl žádnou vážnou známost. A moje exmanželka na tom byla stejně. Pravdou je, že jsem po rozchodu potkal pár žen, ale nikdy to nebylo vážné. Žádná z těch, se kterými jsem chodil, mi nepřišla jako dobrá máma pro Adama.

Bývalá žena má nového přítele

Anna si asi před půl rokem našla nového přítele. Kamila (54) poznala prostřednictvím společných známých, sám má děti z předešlého manželství. Na první pohled se mi jevil jako docela fajn chlap. Má dobrou práci a je to sympaťák. Přišlo mi, že má Annu opravdu rád, dokonce jsem jí nový vztah přál. Když mi před čtyřmi měsíci oznámila, že se k sobě stěhují, měl jsem radost.

Navíc se mi zdálo, že si i s Adamem rozumí. Oba mají rádi fotbal, takže spolu někdy vyrazí na zápas. Můj názor na Kamila se ale nedávno radikálně změnil. Adam si na něj začal trochu ztěžovat.

Můj syn trpí

Nevím ani jak jsme se k tomu dostali. Adam mi najednou řekl, že ho Kamil zamkl v jeho pokoji a nechtěl ho pustit ven. „A co jsi udělal, prosím tě?“ zeptal jsem ho. „No, omylem jsem rozbil jednu sklenici,“ přiznal se mi. „A proto tě zamknul v pokoji?“ zeptal jsem se ho nechápavě.

Přišlo mi, že Kamilova reakce na jednu rozbitou sklenici byla přehnaná. A proto jsem si řekl, že si na něj budu dávat pozor. Adam od té doby nepřišel s žádným podobným příběhem. Jen občas prohodil, že se k němu Kamil nechová hezky. Kvůli tomu si nejsem jistý Anniným výběrem nového partnera. Hledá i otce pro našeho syna, proto by měla vybírat moudře.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články