Petra (35): Manžel mi vyčetl, že jsem emočně labilní. Ale já jsem taková celý život

Petra (35): Manžel mi vyčetl, že jsem emočně labilní. Ale já jsem taková celý život
Zdroj: Freepik

Problémy se vztekem i se zvládáním emocí mohou být závažnými překážkami ve vztahu. Mohou tím trpět muži i ženy. Petra vždy těžko zvládala své emoce. Nakonec jí to řekl i manžel Pavel. Může to být důvod k rozchodu?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 06. 06. 2022 10:00

Jsem citlivý člověk a dávám často najevo své emoce. Když jsem smutná, pláču, když jsem šťastná, směju se. A když mě něco naštve, tak prostě vybuchnu. Taková jsem odmalička a nic bych na sobě neměnila.

Měla jsem těžký týden v práci

Manželovi Pavlovi (36) ale moje změny nálad začaly vadit. Přitom mi nepřijde, že bych byla jiná, než když si mě před deseti lety bral. Rozepři spustila nevinná událost. Naštvala jsem se při jízdě autem. Jeli jsme zrovna z návštěvy u mých rodičů, když do mě na semaforech zezadu narazilo jiné auto.

Na nepozorného řidiče jsem vyjela asi víc než bylo vhodné. Řvala jsem na něj a byla vážně sprostá. Ale abych se ospravedlnila, měla jsem za sebou náročný týden v práci. Navíc mě další složitý týden v práci čeká a řešit rozbitý zadek auta se mi vážně nechtělo.

Manžel mi vyčetl mou reakci

Evidentně jsem to přehnala, protože jen co jsme přijeli domů, Pavel na mě udeřil: „Musela jsi dělat takovou scénu? Vždyť je to jen auto a tomu dědečkovi, kterému jsi tak nadávala, bylo asi 80. Měla by ses trošku zklidnit.“ Nechápala jsem, co mu je, vždyť kvůli mým eskapádám nebyl nikdy tak podrážděný.

„Tobě snad vadí, jaká jsem... Vždyť víš, že se jednoduše naštvu, jsem prostě neřízená střela. Nikdy nevíš, jaké to se mnou bude,“ řekla jsem mu. „Jo, ale už mě to začíná štvát. Neustále kolem tebe chodím po špičkách. Nemůžu s tebou mluvit o ničem, abych se nebál, jak na to budeš reagovat. Leze mi to na nervy,“ řekl mi.

Bojím se rozvodu

„Tak proč sis mě bral? Věděl jsi, jaká jsem. Nechápu, že ti to teď najednou vadí,“ odpověděla jsem mu. Takhle jsme se hádali asi půl hodiny, než mi řekl věc, na kterou neustále musím myslet. „Ten víkend, co jsi byla na služební cestě, byl první za velmi dlouhou dobu, který jsem si opravdu užil,“ pronesl.

Je to strašné, jak málo mě chápe. Vždyť si mě bral s tím, že ví, jaká jsem. Jsem prostě emocionální člověk. A najednou mu to vadí. Nerozumím tomu a nevím, co udělat, aby se to mezi námi dvěma zlepšilo. Bojím se, že to může být záminkou pro to, aby se se mnou rozešel.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články