Karolína (37): Dcera se z ničeho nic uzavřela do sebe. Důvod mě nemile překvapil

Karolína (37): Dcera se z ničeho nic uzavřela do sebe. Důvod mě nemile překvapil
Zdroj: Unsplash.com

Karolína nám zaslala svůj příběh o tom, jak se jejich dcera zničehonic uzavřela a nechtěla s nimi svůj problém řešit. Jako matku to Karolínu trápilo, tak se rozhodla to z dcery dostat za každou cenu. To, že za trápením její dcery bude stát její vlastní bratr, ji ani ve snu nenapadlo. Posuďte sami.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 11. 2020 18:00

Mám sourozence, staršího bratra Luboše (39), který má značně škodolibou povahu. Přímo mu činí potěšení, když může ovlivňovat okolí, a to bohužel nijak pozitivně.

Manžel tvrdil, že je to jen puberta

S manželem vychováváme dceru Lucii (15), která je naší chloubou. Je to premiantka, doma pomáhá, jak to jen jde, a od dětství se věnuje baletu. S tím je spojeno hodně cvičení a tréninků, musí se hlídat s jídlem. Je to velmi jemná a křehká duše a působí tak i na pohled. Jeden má chuť, ji neustále bránit. O kluky zatím zájem nejeví, ale je to dané tím, že je to zkrátka introvert, kterému dlouho trvá, než se někomu otevře. Žila jsem v tom, že máme dobrý vztah, který je založený na důvěře a vědomí toho, že mi může cokoliv říct a já jí ráda pomůžu.

Asi před rokem se její chování velmi změnilo. Dokonce odmítala chodit na milovaný balet, což bylo divné. Stále jsem se ptala, co se stalo, co ji trápí. Vždycky mi na to řekla, že se nic neděje, že je v pohodě. Manžel tvrdil, že je to jen puberta, kterou naše Lucie prožívá tak trochu po svém.

Můj bratr je ten škůdce

Na jedné rodinné oslavě, kde se sešla prakticky celá rodina, jsem si všimla, že když můj bratr něco chtěl, požádal právě Lucku. Vařila mu kávu, dokonce jsem zaslechla, jak jí říká, že má špinavé auto, aby mu ho přišla druhý den uklidit a vyluxovat. Moc jsem to nechápala, myslela jsem si, že mají nějakou dohodu. Celou oslavu mu ve své podstatě nosila, na co si vzpomněl, a skoro ji i honil, že voda je moc studená a kus dortu moc malý.

V autě jsem se dcery ptala, co to mělo znamenat, co mají s bratrem domluvené. Odbyla mě, že to nemám řešit, že o nic nejde. Jednou u nás bratr zazvonil, že jde za Luckou, protože u něj už před hodinou měla být, slíbila, že mu doma uklidí. Na rovinu jsem se ho zeptala, co je to za hru, že se mi to moc nelíbí, že si z naší dcery dělá služku. Vtom přišla Lucka z pokoje a odešla s bratrem, že mu to slíbila.

Přestávalo se mi to líbit, a tak jsem na ni večer počkala a snažila se z ní dostat, co se děje. Po hodině výslechu z ní vypadlo, že ji můj bratr viděl kouřit s holkami ve městě, a tak řekl, že to doma neřekne, když mu bude uklízet. Nakonec si z ní udělal doslova služku.

Dceři jsem za kouření vynadala, ale kdo to v jejím věku nezkusil. Ještě ten večer jsem sedla do auta a jela to bratrovi vytmavit. Od té doby má Lucka klid a bratr se teď pěkně stydí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články