Alena (60): Vdávala jsem se po dvoutýdenní známosti, nikdo nevěřil, že nám vztah vydrží

Alena (60): Vdávala jsem se po dvoutýdenní známosti, nikdo nevěřil, že nám vztah vydrží
Zdroj: Freepik

Když Tonda před 40 lety požádal Alenu o ruku, znali se rovných čtrnáct dní. Jejich rodiny z toho nebyly nadšené. Nikdo nevěřil, že by jim to mohlo vydržet. Dnes mají Alena s Tondou vlastní dům, dvě děti a čtyři vnoučata. Celý život si byli věrní a svého rozhodnutí nelitují. Tomu se říká láska!

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 06. 2022 13:00

Před pár dny jsme s manželem Tondou (60) oslavili 40. výročí svatby. Když si vezmu, že jsme se brali po dvoutýdenní známosti, musím se pousmát. Ještě dnes vidím vystrašený výraz své matky, když jí říkám, že si chci Tondu vzít. „To vám v životě nemůže vydržet," malovala čerta na zeď.

Vdávala jsem se po dvoutýdenní známosti

Kdyby mi dnes moje dcera řekla, že si chce někoho vzít po 14 dnech, požehnala bych jí. Uznávám, že je to šílenost, ale mě se vyplatila. Před čtyřiceti lety jsem na ulici narazila na Tondu. Běžela jsem pozdě na přednášku a on do mě vrazil. Na zem se mi vysypalo vše, co jsem měla v rukách.

Hbitě poklekl k zemi a pomáhal mi to sbírat. Když se naše pohledy setkaly, viděla jsem v jeho očích svou budoucnost. Bylo to tak silné a opravdové. Tonda na mě ten den počkal před školou a šli jsme k řece. Povídali jsme si tak, jako kdybychom se znali roky. I když byl takřka cizí, já cítila, že ho znám. Byla to láska na první pohled!

Chodili jsme spolu 14 dní, než mě požádal mě o ruku. „Vezmeš si mě?" poklekl s prstenem. „To je šílené," byla moje první reakce. „Tak vezmeš?" naléhal. „Ano! Ano! Ano!" volala jsem do nebes. Bylo mi jasné, že to nikdo nepochopí. Když jsme to našim oznamovali, máma dokonce brečela. Prosila mě na kolenou, ať to nedělám. „To vám nemůže vydržet. Vždyť se neznáte," hodnotila situaci.

Obě rodiny čekaly, kdy nám vztah krachne

Já i Tonda jsme ale trvali na svém. Obě rodiny sice pochopily, že to myslíme vážně, ale nadšené nebyly. Konala se malá veselka, která měla naše rodiny spojit. Místo toho jedna strana obviňovala tu druhou z toho, že se bereme tak brzy. Tchyně si dokonce myslela, že jsem v tom.

Následující roky jsem zřetelně vnímala, jak všichni čekají, kdy se rozejdeme. My jsme místo toho dostudovali a po čase se odstěhovali na venkov. Koupili jsme starou barabiznu, kterou jsme svépomocí dali do kupy. Tam se začaly věci měnit. Obě rodiny k nám začaly jezdit a pomáhat. Máma našla společnou řeč s tchyní a táta si oblíbil Tondova otce.

O pět let později jsem skutečně otěhotněla. To už byl z našich rodin spřátelený gang. Po narození dcery jsme se o dva roky později radovali ze syna. U nás na zahradě se konaly všechny oslavy a rodinná setkání. Dokonce jsme se dozvěděli, že rodiny mezi sebou uzavřely sázky, jak dlouho nám to vydrží. Netrefila se ani jedna.

S manželem jsme spolu 40 let

Vážně se nám vyplatilo zariskovat a vzít se vlastně unáhleně. Bylo to to nejlepší rozhodnutí, které jsem ve své životě udělala. Mám toho nejlepšího chlapa na světě! K tomu dvě děti a čtyři vnoučata. Nikdy jsem neřešila nešťastnou lásku.

Celý svůj život jsem věrná jednomu muži. Nemyslete si, i u nás se sem tam zatáhly mraky. Ale to je myslím v pořádku. Někdy se zkrátka vyplatí riskovat a nechat srdce rozhodnout za rozum. Díky tomu jsme spolu už 40 let.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články