Richard (33): Matka hrozně žárlí, když dám přednost partnerce. Náš vztah je opravdu toxický

Richard (33): Matka hrozně žárlí, když dám přednost partnerce. Náš vztah je opravdu toxický
Zdroj: Pexels

Vztah mezi matkou a synem nemusí být vždy zdravý. Richard by o tom mohl vyprávět. Jelikož je jedináček, jeho matka se na něj upnula až nezdravě. A teď mu to narušuje i vztahy s jinými ženami.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 09. 2022 13:00

Jsem jedináček. Matka s otcem se dlouho snažili o druhé dítě, ale nikdy jim to nevyšlo. Z tohoto důvodu se oba upnuli na mě. A matka víc, než by bylo zdrávo. Její chování mi začíná narušovat vztah s přítelkyní a chtěl bych, aby s tím přestala.

Byl jsem mamánek

Už když jsem chodil do školy, tak mi všichni v okolí říkali, že jsem mamánek. Nikdy jsem se toho nezbavil. Matka mě neustále vodila na kroužky a nikdy mě nenechala chodit někam samotného. „Mám o tebe velký strach, nerozdýchala bych, kdyby se ti něco stalo,“ říkala mi dokolečka.

Nezlepšilo se to ani v dospělosti, dává mi velmi málo prostoru a neustále po mně něco žádá. Je to jako bychom byli manželé. Je to strašné, protože její péče mě dusí. Ale nemůžu jí nic říct, protože bych jí zlomil srdce. Nedávno zemřel táta, další ránu nepotřebuje. Právě po této události se ještě víc upnula na mě. Již deset let bydlím sám, ale ona by si ze všeho nejvíc přála, abych se k ní nastěhoval zpátky.

Matka žárlí na mou přítelkyni

To ale prostě není možné. Proč nedokáže pochopit, že už jsem dospělý a její péči už tolik nepotřebuji? Nedávná událost mi ukázala, jak moc je to s ní špatné. Již pět let mám vztah s Danielou (30). Mám ji moc rád, je to žena mého života. Ale matka mi ten vztah kazí. A právě tátova smrt její žárlivost ještě posílila.

Byli jsme s Danielou v kině, moc jsme si to oba užili. Ale jelikož jsem slíbil, že se zastavím za matkou, jestli něco nepotřebuje, tak jsem poslal Danielu napřed k nám domů. Myslel jsem, že to s mámou rychle vyřídím a přijdu za ní. Matka ale na mě byla naštvaná. „Nemohl jsi přijít dřív? Já jsem tady celý den sama a je mi tu smutno,“ řekla mi hned mezi dveřmi. „Proč se mnou netrávíš víc času?“ opakovala zklamaně.

Nevím, co si počít s matkou

Tak je to pořád. Pokaždé, když něco dělám se svou přítelkyní, dočkám se od matky vyčítavých pohledů a řečí, že bych měl trávit víc času s ní. Nechápu, že si neuvědomuje, že to tak dál nejde. Jsem z toho opravdu zničený a myslím, že Daniele začíná docházet, že kvůli matce nejsem ta nejlepší partie.

Nejhorší na tom všem je, že se matce bojím cokoliv říct. Mám ji rád a nechci, aby byla smutná nebo na mě naštvaná. Ale takto to dál nejde. Chtěl bych celou situaci nějak vyřešit, ale opravdu netuším jak.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články