Marie (28): Matka dala na stůl půl milionu, když si mě snoubenec nevezme. To se mi snad jen zdá

Marie (28): Matka dala na stůl půl milionu, když si mě snoubenec nevezme. To se mi snad jen zdá
Zdroj: Freepik

Maruška nemá se svou matkou zrovna dobrý vztah. Celý život ji kritizuje a nenechala nit suchou ani na jejím snoubenci Daliborovi. Marie ho sice instruovala, jak se má k matce chovat, ale v jedné věci se přepočítala. Matka nabídla Daliborovi slušné peníze, když si Marii nevezme. Jak zareagoval?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 07. 2022 13:00

To, co si dovolila moje matka, je neodpustitelné. Ještě horší je ale to, co udělal můj nastávající manžel Dalibor (30). Když mu matka nabídla slušnou sumu, aby si mě nevzal, on zaváhal. Jakmile jsem se to dozvěděla, nevěděla jsem, na koho se mám víc zlobit. Ranili mě oba.

Matka mi vždycky do všeho kecala

Sotva jsem se postavila na vlastní nohy, pořád na mě něco hledala. Nelíbil se jí můj první podnájem, ani to, s jakými lidmi se vídám. Měla výhrady vůči mé práci recepční. Dokonce jí vadila i barva vlasů, kterou jsem měla. Vždycky jsem se snažila její kritiku odrážet a žít si po svém.

Když jsem poznala Dalibora, hned jsem věděla, že to je muž, se kterým chci zestárnout. Byl pro mě jako stvořený. Sedli jsme snad ve všem. S nějakým společným bydlením jsme také příliš neotáleli. Než jsem ho představila mámě, měla jsem s ní promluvu. „Dalibora mám ráda, takže ti předem říkám, o nic se nepokoušej," začala jsem zhurta.

„Ať se ti bude líbit, nebo ne, já s ním i tak zůstanu," stavěla jsem se rovnou na zadní. Máti jsem tím zaskočila. Ale kupodivu se na seznámení s Daliborem chovala vcelku zdvořile. Až po několika dalších setkáních vysypala seznam chyb, které podle ní má. „Tobě nevadí, že kouří? A co ta motorka? Víš, jak je to nebezpečný stroj?" kritizovala ho.

Matka nabídla snoubenci peníze, když si mě nevezme

„Mami, je mi jedno, co si o něm myslíš. Žiju s ním já, ne ty. Tak si ty řeči nech," uzemnila jsem ji. „Jak myslíš, děvče. Já říkám, že to není chlap pro tebe," dodala matka ustaraně. Nicméně další dva roky Dalibora tak nějak brala. Sem tam si do něj rýpla, ale ten měl ode mě instrukce, jak matčinu kritiku odrážet.

Když mě požádal o ruku, začala se chystat svatba. Táta přislíbil finanční výpomoc a já mu byla velmi vděčná. Pár týdnů před svatbou pozvala matka Dalibora na oběd. Snažila jsem se tomu zabránit, ale můj nastávající chtěl v rámci dobrých rodinných vztahů jít. Prosila jsem ho, aby matku nebral vážně, ať už řekne cokoliv.

Jejich setkání ale podle všeho proběhlo v klidu. Dalibor si na nic nestěžoval a matka se taktéž tvářila spokojně. Co skutečně na obědě řešili, vyplavalo na povrch pár dní poté. Matka mi řekla, co se ten den mezi nimi odehrálo. „Nabídla jsem Daliborovi půl milionu, když si tě nevezme," přiznala. „Co jsi udělala? Já snad blbě slyším!" vylítla jsem.

Matka opět vyhrála, svatba nebude

„Odmítl tě, to je jasný..." odpověděla jsem si sama. „Budeš se divit, ale zaváhal. Řekl, že chce pár dní na rozmyšlenou," šokovala mě. „Tomu nevěřím," štěkla jsem a odmítala to dál řešit. To, že mi dala brouka do hlavy, jsem si nechala pro sebe. Nedalo mi to a zeptala jsem se Dalibora. K mému překvapení potvrdil matčina slova.

„Víš, co všechno bych si za ty peníze mohl koupit?" reagoval bez ostychu. „Takže jsi vážně zaváhal! Ty se mi snad zdáš," zuřila jsem. „A jaké je tedy tvoje stanovisko? Peníze, nebo já?“ zajímalo mě. „Jasně, že ty," dušoval se. Jenže mě to celkem rozhodilo. Matka opět vyhrála. Svatbu jsme zrušili. Nemohu si přece vzít někoho, kdo by mě vyměnil za peníze. Nedokážu se přes to přenést. Ranila mě jak matka, tak Dalibor. Zjevně to nebude muž mého života.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články