Miriam (43): Po smrti otce jsme se sestrou měly stejný sen. Prosí nás, abychom se modlily za jeho duši

Miriam (43): Po smrti otce jsme se sestrou měly stejný sen. Prosí nás, abychom se modlily za jeho duši
Zdroj: Unsplash

Když Miriam zemřel táta, se sestrou se domluvily, že se každý večer budou modlit za jeho duši. Miriam ale jednou vynechala. Otec se ohlásil ve snu a prosil o další modlitby. Řekl, že jeho duše nenašla klid. A tak se obě modlí dál. Doufají, že nadejde den, kdy otcova duše konečně nalezne klid.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 08. 2022 16:00

Když otec zemřel ve věku 75 let, nebyl to zase takový šok. Byl nemocný a troufám si říct, že smrt pro něj byla vysvobozením. Víc mě trápí, že jeho duše stále nenašla klid. Zjevuje se mě i sestře ve snech a prosí o další modlitby. Budeme se za něj modlit tak dlouho, jak to jen bude nutné.

Se sestrou se modlíme za tátovu duši

Když nám tatínek před dvěma lety zemřel, cítily jsme se sestrou Julií (40) velkou bolest. I když se to dalo čekat, ta ztráta stejně bolela. „Teď už mu bude jen dobře," pronesla Julie na pohřbu. „Musíme se za něj a jeho duši modlit," dodala. Já jsem nikdy nebyla věřící. A pokud se nemýlím, tak ani Julie. Řekla to ale s takovou vážností, že jsem se každý večer za tatínka modlila. I když jen tak podle sebe.

Modlitba spočívala v tom, že jsem prosila všechny svaté, aby otcova duše našla klid. Dělala jsem to v duchu, aby o tom manžel nevěděl. Julie žije dlouhodobě v Itálii, takže si jen voláme. Vždycky, když spolu mluvíme, tak se ujišťuje, zda se za tátu modlím. Musím ji pokaždé ujistit, že nevynechám jediný den.

Jednoho dne se ale stalo, že jsem zkrátka zapomněla. Měla jsem velmi hektický den a večer jsem ulehla do postele zcela vyčerpaná. Na modlitbu nezbyly síly. A právě té noci se mi zdál sen. Přišel za mnou táta. „Moc děkuji, že se za mě modlíte. Musíte se ale modlit ještě víc. Stále jsem nenašel klid," řekl mi.

Táta nás ve snu prosí o víc modliteb

Jako první mi hned ráno volala Julie. „Že ty ses za tátu včera nepomodlila, viď?“ vyhrkla do telefonu. A mě v tu chvíli došlo, že jsem vážně zapomněla. „Jak to víš?" divila jsem se. „Zdál se mi sen o tátovi," přiznala a začala ho vyprávět. Jakmile sen dořekla, hned jsem si uvědomila, že se mi zdálo do puntíku to samé. Bylo jasné, že nešlo o náhodu.

„Táta nás teď potřebuje. Musíme se víc modlit," nakázala mi sestra. „Chceme přeci, aby našel klid," připomněla mi, proč to vlastně děláme. Od toho dne si dávám pozor, abych nevynechala ani jeden večer. Téměř rok v kuse jsem se modlila pravidelně. A pak se zase stalo, že jsem vynechala. Znovu se mi zdál sen o tátovi.

„Trpím tady. Už nesmíte vynechat," prosil zoufale táta. Od Julie jsem hned dostala vynadáno, že jsem zase zapomněla. Měla totiž stejný sen. Musím říct, že je velmi těžké si uvědomit, že s námi ve snu komunikuje mrtvý táta. Často se ptám, jak je to možné. Jak jeho duše vlastně vypadá? Pomocí jakých čar a kouzel to vlastně dělá?

Doufám, že se nám podaří otcovu duši vysvobodit

Když se na to Julie ptám, tak se zlobí. „Nejsme tady od toho, abychom tomu rozuměly. My musíme jen dělat to, co se po nás chce," pokárala mě. A tak se dál každý večer modlím, aby tátova duše našla klid. Zajímá mě, jak poznáme, že se tak stalo. Julie si myslí, že nám to táta zase přijde říct a současně se rozloučit.

Na jednu stranu se na to těším, ale na té druhé vím, že pak už tátu nikdy neuvidím. Je ale fér, aby ten klid konečně našel.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články