Richard (32): Přítelkyně má neskutečné změny nálad, už to s ní nedokážu vydržet

Richard (32): Přítelkyně má neskutečné změny nálad, už to s ní nedokážu vydržet
Zdroj: Unsplash

Někdy se stane, že i když jste ve vztahu několik let, zjistíte, že žijete s někým jiným. Jak se to může stát? Richard začal u své přítelkyně pozorovat velké změny nálad. Je za tím fakt, že se jí nedaří otěhotnět?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 22. 05. 2022 07:00

S Helenou (36) chodím tři roky. Je to vztah jako každý jiný. Dva a půl roku spolu bydlíme a na první pohled by se mohlo zdát, že nám nic nechybí. Ale kdyby nás někdo pozoroval důkladněji, zjistil by, že nám to ve vztahu pěkně skřípe.

Dlouho bylo všechno v pořádku

Před třemi lety, když jsme spolu začali chodit, bylo všechno v pořádku. Dokonce ještě před rokem bych na Heleně nepozoroval žádnou změnu. Ale najednou se to zlomilo. Stal se z ní úplně jiný člověk. Takovou jsem ji vůbec neznal.

Už na začátku mě na ní zaujala její milá osobnost, byla ke všem hodná. Nedokázal jsem si představit, že by se s někým mohla pohádat. Pracuje jako učitelka v mateřské škole, přišlo mi, že se k ní toto zaměstnání přesně hodí.

Nemáme děti

První dva roky fungoval náš vztah perfektně, hádek bylo opravdu velmi málo. Helena se do sporů nerada pouštěla a nebyl pro to ani žádný důvod. Byl jsem nadšený, jak úžasnou partnerku jsem si našel. Přesto se na našem vztahu našla menší chybička. Neměli jsme děti. Snažili jsme se o ně, ale Heleně se nedařilo otěhotnět.

Nevím, jestli to je ten důvod, proč se najednou tak nesmírně změnila, nebo za tím stojí něco jiného. Ale naše soužití je v poslední době naprosto příšerné. Už rok trpí nehoráznými změnami nálad. Vydržel jsem to dlouho, ale teď už můj pohár trpělivosti přetekl.

Partnerka se změnila k nepoznání

Jako bych se ocitl v úplně jiném životě. Ze dne na den se z Heleny stal naprosto cizí člověk. V jednu chvíli je tou úžasnou a milou osobou, se kterou jsem začal chodit, pak se změní. Když se jí něco znelíbí, a může to být opravdu prkotina, začne nadávat, řvát a vztekat se. Jednou jsem zapomněl uklidit nádobí do myčky, a to jsem si vyslechl, jaké líné prase jsem, že nehnu doma ani prstem, že všechno dělá jen ona...

Bylo to opravdu nepříjemné. Během hodiny na svou eskapádu zapomněla a byla jako dřív. Za poslední půl rok se to ještě víc zhoršilo, její změny nálad pozoruji každý den a začínám toho mít dost. Nechci s takovou ženou strávit zbytek života. A jediné možné řešení asi bude rozchod.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články