Čeněk (27): Žárlím na kamaráda své přítelkyně. Podle mě to není tak úplně gay, jak oba tvrdí

Čeněk (27): Žárlím na kamaráda své přítelkyně. Podle mě to není tak úplně gay, jak oba tvrdí
Zdroj: Unsplash

Čeňkovi se přestává líbít, kolik času tráví jeho přítelkyně Laura se svým kamarádem. Mario je sice gay, ale byli spolu na dovolené, pořád si volají a Čeněk z toho nemá dobrý pocit. Když však Lauře něco řekne, označí ho za žárlivce.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 07. 2022 13:00

Moje přítelkyně Laura (25) nemá za nejlepší kamarádku ženu, nýbrž muže. Mario (25) s ní po rozchodu se svým přítelem tráví víc času než já. Zákonitě mi to vadí, ale jakmile něco řeknu, Laura mě označí za žárlivce.

Přítelkyně má za nejlepší kamarádku gaye

Laura a já tvoříme pár už pátým rokem. Znám její rodinu, kolegy i kamarády. Když jsem zjistil, že má za nejlepší kamarádku muže, znejistěl jsem. Jakmile jsem byl ubezpečen, že Mario je gay, zase jsem se uklidnil. Aby bylo jasno, i já jako chlap poznám, že je Mario pěkný, a to, že tráví čas s mojí holkou, mě zrovna neuklidňuje.

V době, kdy nás Laura seznámila, byl Mario zadaný. Díky tomu na ni měl méně času. Jenže nedávno se s přítelem rozešel a zůstal sám. I když, ne tak docela. Začal vyžadovat Lauřinu pozornost. Trávili spolu hodně času a já se přistihl přitom, že mi to vadí.

Nejdřív se scházeli u nás doma. Mario si vyléval srdíčko a Laura mu bedlivě naslouchala. Kolikrát jsem raději odešel, protože se ty jeho vzlyky nedaly poslouchat. Přítelkyně však po čase usoudila, že Mario potřebuje rozptýlení, a tak začali vyrážet ven. Ať už do kina, nebo někam na diskotéku. A zde začala moje žárlivost.

Odjela s kamarádem na dovolenou

Laura totiž přestala dělit svůj čas a věnuje se jen Mariovi. Snažím se pochopit, že ho rozchod zdrtil. Byli spolu vážně dlouho, ale tak sakra. Jak dlouho nad tím bude brečet a brát mi Lauru? Když už je přítelkyně náhodou doma, visí s ním na telefonu. Nedávno jí volal v deset hodin večer. Našel totiž triko po svém bývalém a rozplakalo ho to.

Přítelkyně s ním dvě hodiny řešila jeho pocity. Jde mi z toho hlava kolem. První měsíc jsem to chápal, ale teď? Už je to čtvrt roku a ten kluk stojí pořád na místě. Teď dokonce pozval přítelkyni na dovolenou do Chorvatska. Ani se mě nezeptala a rovnou mu to odkývala. ,,Stejně jsi letos nikam nechtěl,“ hájila se.

Takže ona si ležela někde u moře a já doma čekal ze založenýma rukama, co bude. Když se na sociálních sítích dívám na jejich společné fotografie, začínám si myslet, že náš slavný Mario není tak úplně gay. Drží ji všude kolem pasu, dává jí pusinky, a hashtag mylove taky něco říká. Takže jsem z toho patřičně rozladěn.

Jsem sám jako kůl v plotě

Sotva se vrátili, naplánovali si stanování, opět beze mě. To už jsem nevydržel a zeptal se Laury, jak dlouho mě bude ještě přehlížet. ,,Ježíši, ty snad žárlíš? Mario je sám, chápeš to? Nikoho nemá. Je po rozchodu a mým úkolem je ho rozveselit,“ durdila se. ,,A to, že jsem já pořád sám, ti nevadí?“ zajímalo mě.

,,Ty se nějak zabavíš. Hlavně prosím tě nežárli. Nezapomeň, jaké pohlaví má Mario rád,“ uťala mě a bylo po debatě. Já se ale nemohu zbavit pocitu, že mezi těmi dvěma se něco děje. Laura se chová jinak, nechce se mnou ani spát. Má oči jen pro Maria a já ho kvůli tomu nemám rád. Kdykoliv k nám přijde, dělají se mi osypky. Už aby si někoho zase našel a nechal Lauru na pokoji. Nebaví mě být jako kůl v plotě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články