Otmar (32): Nová kamarádka mé manželky je tisíckrát horší než tchyně. Nevím, jak zvládnu společnou dovolenou

Otmar (32): Nová kamarádka mé manželky je tisíckrát horší než tchyně. Nevím, jak zvládnu společnou dovolenou
Zdroj: Unsplash

Otmar šílí z manželčiny nové kamarádky. Dana je ten typ člověka, co všechno ví, všechno zná a všude byl. Zatímco Otmar jí nemůže přijít na jméno, jeho manželka je z Dany na větvi. Co řekne, to je pro ni svaté. Otmara teď čeká společná dovolená s paní chytrou. Bojí se, aby to přežil ve zdraví.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 07. 2022 07:00

Myslel jsem si, že nic horšího než rýpavá tchyně Dagmar (59) mě potkat nemůže. To jsem se ale spletl. Sotva se v životě mé manželky Kamily (30) objevila nová kamarádka Dana (31), všechno šlo do háje. Teď je ze všeho nejdůležitější její názor.

Myslel jsem si, že není nic horšího než tchyně

Kamila je hrozně fajn baba. Od samého začátku ní byla sranda. S ničím si nelámala hlavu a snažila se být v jakékoliv situaci nad věcí. Občas nám klídeček nabourávala tchyně Dagmar. Když k nám přijela, bylo to jako kdyby společně s ní přišlo tornádo a všechno zničilo. Věděl jsem, že mi nezbývá nic jiného, než si na Dášino chování zvyknout.

Občas se stalo, že mi bouchly saze a dal jsem tchyni najevo, kde je její místo. To s sebou ale zase neslo naštvanost na straně Kamily. „Proč jsi byl na mamku zase takovej?" zjišťovala po nedávné hádce. „Protože mi nebude říkat, co mám dělat. Proto!" trval jsem si svém. Na druhou stranu, nikdy nebylo tak zle, abych musel sáhnout po ostřejším řešení.

To se teď ale změnilo! V životě mé manželky se objevila nová postava. Není to žádný milenec nebo nemanželské dítě. To zlo se jmenuje Dana. Přistěhovala se s manželem Pepou do našeho satelitního městečka. Když jsme je potkali, hned jsme se seznámili. Já byl rád za novou tvář. S Pepou jsme hned našli společnou řeč.

Manželčina nová kamarádka je mi trnem v oku

Kamila byla z Dany celá paf. Ta ji hned zasvětila do svého života. Následující dny a týdny jsem neslyšel nic jiného. Dana má nové nehty, Dana si nechala udělat nové obočí, Dana je fakt skvělá... To a mnohem víc jsem musel poslouchat. Kdyby zůstalo jen u toho, asi bych to přežil. Jenže Kamila se začala Danou řídit.

„Proč sekáš trávu? Ta se má sekat ráno, nebo večer," stála nade mnou Kamila. „Kdo to říkal?" zajímalo mě. „Dana. Ona se v tom vyzná," ubezpečila mě. Vím, že je to blbost. Jenže ono je to tak se vším. Když jsem nedávno pozval ženu do kina, řekla že nepůjde. A proč? Protože Dana řekla, že ten film je blbost.

Dana totiž ví všechno nejlíp. Všude byla, všechno ví, všechno zná. Chodí mi radit, jak mám stříhat stromy i upevnit bazén do země. Ta ženská mi neskutečně leze na nervy. Nejhorší je, že ji Kamila vnímá jako nejvyšší autoritu. Cokoliv řekne, Kamila se tím řídí. A už si neověřuje, zda je to pravda. Teď společně hubnou. Dana má totiž osvědčenou dietu, která zabírá jako jediná.

Čeká mě týden pod jednou střechou s tou otravou

Kamile není divné, že je celá osypaná a padají ji vlasy. Dál drží dietu, protože Dana to tak řekla. Najednou mám pocit, že tchyně nebyla to největší zlo, co mě potkalo. Teď šílím z Dany a z jejích názorů a nápadů. Aktuálně nám radí, jak správně vychovávat děti. „Měli byste zvolit alternativní výchovu, to je teď trendy," zmínila se nedávno.

Zatímco já nejsem zastáncem takové výchovy, Kamila se toho hned chytla. A mohl bych pokračovat, do čeho všeho nám ta ženská kecá. Mám jí tak akorát plné zuby. Pro mou velkou radost se ty dvě domluvily na společné dovolené. Přistálo mi to na stole jako hotová věc. Už se vidím, jak jsem s Danou týden pod jednou střechou. Buď se odhodlám a něco jí už řeknu, nebo se budu muset zásobit dostatkem alkoholu, abych to ve zdraví přežil.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články