Olga (24): Žárlím na vlastní mámu, protože je krásná ženská i po padesátce

Olga (24): Žárlím na vlastní mámu, protože je krásná ženská i po padesátce
Zdroj: Unsplash

Olga má s maminkou báječný vztah, jsou jako dvě kámošky. Je tady ale jedna věc, která jí to kazí. Na svou maminku žárlí. Ta je totiž i v 55 letech krásná ženská, za kterou se každý otáčí. A Olga si vedle ní přijde jako ošklivka.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 06. 2022 07:00

Strašně žárlím na svou mámu! Vím, že bych neměla, ale nemohu si pomoci. Štve mě totiž, jak skvěle vypadá. Máma ve svých 55 letech vypadá lépe než já. I když za to vlastně nemůže, vnitřně mě to žere.

Během dospívání jsem začala na mámu žárlit

Táta od nás odešel, když jsem byla ještě malá. Dalo by se říct, že si ho vlastně ani nepamatuji. Mám v paměti jen mamku. Pečovala o mě, jak nejlíp mohla. Nebyl to klasický vztah mámy a dcery, byly jsme spíše dvě kamarádky. Mamka se mi snažila vždycky všechno vysvětlovat, nikdy na mě nevztáhla ruku. Díky ní jsem měla krásné a dalo by se říct že i bezproblémové dětství.

Když jsem byla v pubertě, nebyla mým nepřítelem. Naopak. Staly se z nás skutečné kamarádky. Brala mě jako sobě rovnou. Chodily jsme spolu do kina i na koncerty. Vždycky, když jsem o ní někde vyprávěla, holky mi záviděly, jak skvělou mámu mám. A k tomu všemu byla ještě krásná. Vysoká a hubená blondýna, za kterou se každý otáčel. Tehdy jsem na ni byla hrdá.

Věci se začaly měnit, když jsem sama dospívala. Najednou se mi líbili kluci a máma mi radila, jak na ně. Problém byl v tom, že když už jsem si domů nějakého přivedla, měl oči jen pro mámu. Tím začalo mé žárlení na vlastní mámu. Často jsem se přistihla, jak mě štve, že je hezčí než já. Absurdní, že…

Přítel se na mou mamku dívá jako na obrázek

Když jsem se doopravdy zamilovala, Jakuba jsem chtěla mámě zatajit. Bylo mi totiž hned jasné, že z ní bude vedle. Mamka chtěla Kubu poznat, a tak došlo na setkání. Bohužel, ani on nebyl jiný. A skoro mu tekla slina z pusy. „Teda, vypadáte spíš jak mladší sestra Olči," řekl na uvítanou. Hned do mě vjel vztek.

Máma celá zrudla a já chtěla zmizet. Další chlap, co by dal mámě přednost přede mnou. Když jsme od mamky odešli, Kuba básnil, jak je krásná a že to se jen tak nevidí, aby žena jejího věku byla v takové formě. Než abych k tomu něco řekla, zaťala jsem zuby a dusila v sobě vztek. I když mě Kuba po čase požádal o ruku a budeme se brát, nejsem úplně šťastná.

Kdykoliv se vidíme s mamkou, Kuba na ni zírá jako na obrázek. Ani na mě se tak nedívá. Máma s ním sice neflirtuje, chová se víc než důstojně, ale i tak mě to štve. Mámě je přes padesát a vypadá líp než já. To je to, co mě žere. Já jsem menšího vzrůstu a jsem víc do stran než do výšky. Vedle mamky jsem jako ošklivé káčátko.

Máma má nová prsa

Jenže co s tím? Nic. Máma je holt krásná ženská a já se s tím musím nějak smířit. Kuba jí i po letech skládá poklony. Už jsem si na to nějak zvykla, ale jsou chvíle, kdy bych mu nejraději jednu mázla. Máma si k nedávným narozeninám nadělila naprosto nečekaný dárek. Nechala si poupravit prsa.

Takže teď má k tomu všemu ještě úžasná pevná prsa, která nejdou přehlédnout. Moje žárlivost se tedy znovu probudila. Nejhorší na tom, že za to máma vlastně nemůže. I já mám možnost cvičit, jíst zdravě a pečovat o sebe. Jen jsem mámou nějak demotivovaná, i když by to vlastně mělo být naopak.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články